avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri PFA in Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Traduceri

PFA in Concediu crestere copil

Buna ziua! Va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea problema! Sunt traducator autorizat (PFA) din septembrei 2007. In noiembrie 2009 urmeaza sa intru in CIC. Mi s-a spus ca in momentul in care voi intra in CIC trebuie sa suspend autorizatia! As avea nevoie de un raspusn documentat, eventual legea care confirma sau infirma acest lucru. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: andra cristina , utilizator 09:38, 8 Septembrie 2009
Nu trebuie sa va suspendati autorizatia, ci activitatea desfasurata in calitate de PFA. Daca obtineti venituri profesionale vi se suspenda indemnizatia pentru cresterea copilului.
Potrivit OUG nr.148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului - actualizata:
Art. 12.
(2) Plata indemnizatiei prevazute la art. 1 alin. (1), respectiv la art. 2, se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care beneficiarul realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.
Multumesc mult pentru raspunsul dvs. Inca o nelamurire as avea: avand in vedere ca legea spune "85 % din media veniturilor realizate" pot cumula drepturile salariale cu veniturile obtinute din traduceri? adica "venituri = salariu + traduceri?"
O zi buna va urez!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cic si srl mibut mibut Buna ziua, Sunt in CIC de 1 an si 9 luni, in mai putin de 3 luni ar trebui sa ma intorc la serviciu. As vrea sa-mi infiintez un SRL si sa incep o ... (vezi toată discuția)
Concediu de ingrijire a copilului si contract cicio_carina cicio_carina Buna ziua, Am si eu o nelamurire . Se poate ca in timpul concedului de crestere a copilulului sa pot avea si un contract de prestari servicii. Prin ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autorr si indemnizatie crestere copil crismari crismari Buna ziua Intrebare: la calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului, se iau in calcul si veniturile din contract de autor? si inca o intrebare: 85% ... (vezi toată discuția)