avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copii și partaj bunuri și apartament
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copii și partaj bunuri și apartament

Buna seara, sunt căsătorit, am doi copii minori în vârstă de 6 și 8 ani, până anul trecut am locuit la soacră-mea, soția din anul 2012-2014, a plecat la tara la îndemnul mamei ei împreună cu tatăl său cumpărând capre din bani care îi stransesem (17000) fara acordul meu, eu rămânând împreună cu ce-i doi copii minori în vârstă de 3 și 5 ani împreună cu soacra. În anul 2014. In urma unor certuri cu soția am reușit să vând caprele, ea nefiind de acord. După ce am vândut caprele, soția și-a depus banii intr-un cont la cec, găsind un apartament ieftin (45000) nu a dorit să îmi de-a bani sa il achiziționăm influențată de mama ei. Luând jumătate din suma și imprumutandu- și fratele pentru a cumpăra o casa. Vazand acest aspect am vrut sa divorțez plătind o doamna Avocata pentru a depune cerere de divort dar m-am răzgândit gandindu-ma la copii. Găsind alt apartament am mers și l-am achiziționat în luna mai 2015, prin programul prima casa, soția dandu-mi restul de bani (jumătate din suma care o avusese la cec ce rămăsese) eu cumpărând cele necesare în apartament din respectivi bani și din salariul meu . Aceasta nu a dorit să se mute cu mine și cu ce-i doi copii influențată de mama ei, până anul trecut în luna mai, când în unor discuții mai aprinse mi-a aruncat hainele pe jos să plec că nu o interesează, am decis sa ma mut, venind și soția după două zile cu copii. Au început certurile cumpărându-si un colier și o brățară in valoare de 5000, neparticipand la cheltuielile gospodărești ... Și înainte de a ma muta la fel certuri, .. nu ne mai intelegeam, soția era violenta ma provoca tot timpul. Văzând că nu mă mai înțeleg, încercând să se arunce pe geam amenintandu-ma că se aruncă în fața trenului cu copii, luând pastile,am depus cerere de divort, in urma cereri aceasta a devenit mai violenta, intepandu-ma cu o foarfecă în palma, consumând băuturi alcoolice în repetate rânduri, taindu-si cu foarfeca hainele, deschizand butelia pentru a da foc apartamentului în care mă aflam cu ea și cu copii aruncând băuturi alcoolice pe mine , încercând să îi iau un pahar din mana cu care vroia sa mă lovească s-a lovit intenționat cu capul de parchet spargandu-si arcada, acuzandu-ma că am lovito .... dând să tragă fum din țigare la copii .
1) pot obține custodia copiilor în condițiile în care ea a fost plecata 2 ani parasind domiciliul și arătând că este violenta?
2) Partajul, am achitat doar eu ratele la apartament, bunurile cumpărate au fost cumpărate doar de mine din salariu si din suma care mi-a dat-o (jumătate), totul in valoare de 18000 aproximativ (rate + bunuri) ea are la cec suma restituita de frate și o parte ce mai strânsese 14000 zicandu-mi că a scos bani in ideia sa nu ii împartă, un colier și brățară in valoare de 5000lei, punandu-si dantura de inca 3000. (22000 total) ce pot face in ideia in care nu ajung la o înțelegere cu ea ?
3) Ce pot face pentru a se termina divorțul mai repede deoarece nu mai am curaj sa stau cu ea in casa se manifesta violent? Incercând să sun la politie mi-a spart 3 telefoane până acum 5 minute inebuneste după își revine și plânge ..

Alte discuții în legătură

Buna seara - acuzatii false de lovire cornycorny cornycorny Va rog, daca îmi puteți răspunde. Ma aflu cu sotia in divort, aceasta de mai multe ori m-a agresat, m-a lovit cu un aparat în care se afla un spray de ... (vezi toată discuția)
Cerere in dosarul de divort cornycorny cornycorny Buna ziua, sunt in divort cu soția am avut un termen de împăcare , aceasta având mai multe manifestări violente în această perioadă fara de mine și ... (vezi toată discuția)
Am un copil de 17 ani si un sot abuziv. cum ar trebui sa procedez? virgiliamihai55 virgiliamihai55 Sunt casatorita de 30 de ani si am impreuna cu sotul meu un copil de 17 ani. Locuim impreuna intr-un apartament pe numele sotului (cumparat de parintii lui). ... (vezi toată discuția)