avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am un copil de 17 ani si un sot abuziv. Cum ar trebui ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am un copil de 17 ani si un sot abuziv. Cum ar trebui sa procedez?

Sunt casatorita de 30 de ani si am impreuna cu sotul meu un copil de 17 ani. Locuim impreuna intr-un apartament pe numele sotului (cumparat de parintii lui). In ultimii 5 ani, sotul meu a inceput sa consume bauturi alcoolice din ce in ce mai mult, aparand din ce in ce mai des certuri si scandaluri (la fiecare sfarsit de saptamana). In ultimul an insa, fiind pensionat, acesta a inceput sa bea zilnic, din ce in ce mai mult, cu toate ca nu are voie (pentru ca a avut recent un accident vascular cerebral si a fost internat de 2 ori la spital), lucru care cauzeaza aparitia scandalurilor in fiecare zi. Asadar, zilnic, eu si copilul meu avem parte de injuraturi si violenta domestica. Acesta ma ameninta ca ne da afara din casa fiindca e casa lui (cu toate ca in decursul a 30 de ani, si eu am contribuit financiar la tot ceea ce avem), ca imi arunca hainele, ca schimba yala de la usa sa nu mai putem intra, iar lista poate continua. Consuma in jur de 1-2 litri de vodka pe zi, ceea ce pentru el a devenit o normalitate, iar noi trebuie sa il suportam. Nu am fost abuzati fizic inca, insa avem parte de abuz psihic si verbal. Nu am facut nici un fel de sesizari la politie, deoarece am zis ca se schimba, dar situatia pare sa fie din ce in ce mai rea.

Eu lucrez intr-un mediu privat unde am o raspundere si a devenit dificil pentru mine sa ma concentrez din cauza situatiei de acasa. La fel si copilul, care este la liceu si mai are un an pana la bacalaureat, este afecat.

Am gasit un apartament unde sa ma mut cu copilul, care sub nici o forma nu ii tine partea si nu vrea sa ramana cu el.

Cum ar trebui sa procedez intr-o astfel de situatie? Pot exista vreun fel de repercursiuni daca m-as muta cu copilul inainte sa divortez?

Multumesc anticipat pentru atentia acordata! Sper sa ma puteti ajuta!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:20, 25 Decembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este nici o problemă daca plecati,copilul este aproape major asa ca plecati fără grijă și fără să va uitati in urma.Puteti sa introduceți acțiunea de divorț sau puteti sa mai așteptați în ritmul în care consumă soțul și cu antecedentele medicale probabil o sa dezbateti succesiunea .Nu exista părăsirea domiciliului conjugal este doar o legendă urbană asa ca nu o sa existe probleme.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Decembrie 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
~ Conținut șters la cerere ~
Locuim impreuna intr-un apartament pe numele sotului (cumparat de parintii lui).


Dati mai multe detalii.. erati casatoriti ? sotul apare la cumparator ?
Daca i l-au cumparat naintea casatoriei, e bun propriu al lui, insa aveti un drept de creanta pt ca banuiesc ca ati mai facut imbunatatiri de-a lungul vremeii.. plus ca aveti de impartiti bunurile din el.

In cazul unui divort, daca dovediti vina lui pt divort, puteti cere prestatii compensatorii care ar putea fi parte din chiria pe care o veti plati sau o suma care sa compenseze dezechilibrul provocat de divort.

Daca ati dovedi acuma ca e violent, ati putea cere emiterea unui ordin de restrictie si protectie si ca masura de protectie ati putea cere evacuarea lui si obligarea lui sa se interneze la dezalcoolizare, de ex. Masura e provizorie, puteti castiga timp daca aveti nevoie.

Cum ar trebui sa procedez intr-o astfel de situatie? Pot exista vreun fel de repercursiuni daca m-as muta cu copilul inainte sa divortez?

Asta ar fi chiar indicat, va puteti muta fara sa aveti vreo problema, apoi divortati si gata.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort iulia2000 iulia2000 Sotului i se cere sa plece din domiciliul comun cu sotia lui (casa soacrei lui),in urma unor scandaluri,violente pe care le are, in lipsa sotiei ,cu soacra si ... (vezi toată discuția)
Divort fara acordul celuilat si parasire de domiciliu arina2017 arina2017 Buna ziua,doresc sa divortez, sotul este categoric impotriva, desi am propus divortul amiabil. Avem doi copii minori.Motivele pentru care doresc divortul sunt ... (vezi toată discuția)
Parasirea caminului conjugal costetchi1 costetchi1 am o cunostinta care este casatorita, are un copil iar sotul ei a inaintat actele de divort. Aceasta locuieste impreuna cu sotul si copilul la parintii ... (vezi toată discuția)