avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nu lucram este inchisa fabrica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nu lucram este inchisa fabrica

Daca nu asigura angajatorul de lucru si stam acasa este obligát sa plateasca angajatii???, Nu suntem nici in concediu fara plata
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:51, 21 Ianuarie 2017
1. Art. 164 C.mun.
....
(3) Angajatorul este obligat să garanteze în plată un salariu brut lunar cel puţin egal cu salariul de bază minim brut pe ţară. Aceste dispoziţii se aplică şi în cazul în care salariatul este prezent la lucru, în cadrul programului, dar nu poate să îşi desfăşoare activitatea din motive neimputabile acestuia, cu excepţia grevei.
.....

Prin urmare, daca nu sunteti prezenti la munca nu aveti cum sa beneficiati de prevederile acestui text de lege.

2. In ce baza stati acasa ?
Nu ne a platit salariile din noiembrie si bonurile de m. din septembrie dar este bagat la impozit si din decembrie stam acasa ca nu este de lucru. Nu zice nimeni nimic ca ce se intampla
Cum sa mergem la lucru daca nu-i nimeni in fabrica
Verificati la ONRC daca a suspendat activitatea societatii ?
Nu este suspendat

Alte discuții în legătură

Lipsa lucru ContSters276586 ContSters276586 Daca un patron nu are ce sa dea de lucru la angajati pe o perioada de 1-2 saptamani sau o luna, ce se intampla? Cum suntem pontati si cum suntem platiti daca ... (vezi toată discuția)
Salut, as vrea sa ma lamuriti in legatura cu ceva, sunt la primul ... Paul130 Paul130 Salut, as vrea sa ma lamuriti in legatura cu ceva, sunt la primul meu loc de munca si nu stiu toate lucrurile legate de zilele de concediu. Am lucrat 1 an si 6 ... (vezi toată discuția)
Nu am primit salariu steaua86 steaua86 sunt un angajat sindserv lucrez ca electrician,sindserv presteaza servici pentru enel,noi electricieni schimbam contori si depistari furturi de energie ... (vezi toată discuția)