sunt un angajat sindserv lucrez ca electrician,sindserv presteaza servici pentru enel,noi electricieni schimbam contori si depistari furturi de energie electrica si suntem platiti in acord,in data de 02-05-2012 enel au sistat lucrarile pentru o luna,am fost anuntati de catre conducerea sindserv sa stam acasa,intrebarea mea este nu trebuie sa fim platiti in regie
Daca sunteti platiti in acord , nu vad de ce trebuie sa fiti platiti in regie.. in cazul dvs se ridica mai multe probleme:
1. in ce baza ati stat acasa? .. este vorba despre CFP sau ”somaj tehnic”?
2. art.164 alin.3 C.mun.: Angajatorul este obligat să garanteze în plată un salariu brut lunar cel puţin egal cu salariul de bază minim brut pe ţară. Aceste dispoziţii se aplică şi în cazul în care salariatul este prezent la lucru, în cadrul programului, dar nu poate să îşi desfăşoare activitatea din motive neimputabile acestuia, cu excepţia grevei.
Lipsa lucru
ContSters276586
Daca un patron nu are ce sa dea de lucru la angajati pe o perioada de 1-2 saptamani sau o luna, ce se intampla? Cum suntem pontati si cum suntem platiti daca ... (vezi toată discuția)
Abuz sau nu?
cryss_cryss
Buna seara.as dori daca stie cineva sa imi raspunda la o intrebare legata de locul meu de munca.sunt operator la un call center,in momentul in care nu avem de ... (vezi toată discuția)