avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Abuz sau nu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Abuz sau nu?

Buna seara.as dori daca stie cineva sa imi raspunda la o intrebare legata de locul meu de munca.sunt operator la un call center,in momentul in care nu avem de munca suntem obligati sa plecam acasa ca apoi obligati sa recuperam acele ore.vroiam sa stiu cat de legal este acest lucru mentionand ca in contractul nostru nu este nicaieri stipulat acest lucru dar ei spun ca au baza legala pentru asta.cat de adevarat este ???
Cel mai recent răspuns: cryss_cryss , utilizator 20:04, 24 Ianuarie 2016
Nu exista o astfel de situatie prevazuta in Codul Muncii. Angajatorul ar trebui sa aiba o astfel de procedura prevazuta la nivel intern in ccm aplicabil sau in reg.intern ori sa intocmeasca o procedura operationalain acest sens.

Art.164 C.mun.
..
(3) Angajatorul este obligat să garanteze în plată un salariu brut lunar cel puţin egal cu salariul de bază minim brut pe ţară. Aceste dispoziţii se aplică şi în cazul în care salariatul este prezent la lucru, în cadrul programului, dar nu poate să îşi desfăşoare activitatea din motive neimputabile acestuia, cu excepţia grevei.
...
va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu redus Mustata.Oana Mustata.Oana Buna ziua! Sunt angajata la o firma de prestarii servicii care are contract cu Vodafone Italia. Am contract nedeterminat, cu salariul minim pe economie. Insa, ... (vezi toată discuția)
Salariu 50% ninjaalexis ninjaalexis Angajatorul are dreptul legal de a ma plati 50% din salariu 12 luni la rand? (vezi toată discuția)
Zi libera cauzata de o pana curent cati81 cati81 Am fost anuntati ca va fi o pana de curent pe parcursul unei zile si nu ne putem desfasura activitatea. Care este modalitatea legala de a solutiona aceasta ... (vezi toată discuția)