Buna ziua! Sunt angajata la o firma de prestarii servicii care are contract cu Vodafone Italia. Am contract nedeterminat, cu salariul minim pe economie. Insa, exista perioade in care nu avem de munca, nu ne trimite Vodafone iar firma isi trimite toti angajatii acasa, fara sa ii plateasca. Specific faptul ca nu este stipulat nimic in contract in legatura cu acest lucru. Vreau sa stiu daca este legal ca ei sa nu ne plateasca in cazul in care nu exista volum de munca suficient?
Multumesc anticipat!
Angajatorul este obligat să garanteze în plată un salariu brut lunar cel puţin egal cu salariul de bază minim brut pe ţară. Aceste dispoziţii se aplică şi în cazul în care salariatul este prezent la lucru, în cadrul programului, dar nu poate să îşi desfăşoare activitatea din motive neimputabile acestuia, cu excepţia grevei. (art.164 alin.3 C.mun.)
Abuz sau nu?
cryss_cryss
Buna seara.as dori daca stie cineva sa imi raspunda la o intrebare legata de locul meu de munca.sunt operator la un call center,in momentul in care nu avem de ... (vezi toată discuția)