avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu redus
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu redus

Buna ziua! Sunt angajata la o firma de prestarii servicii care are contract cu Vodafone Italia. Am contract nedeterminat, cu salariul minim pe economie. Insa, exista perioade in care nu avem de munca, nu ne trimite Vodafone iar firma isi trimite toti angajatii acasa, fara sa ii plateasca. Specific faptul ca nu este stipulat nimic in contract in legatura cu acest lucru. Vreau sa stiu daca este legal ca ei sa nu ne plateasca in cazul in care nu exista volum de munca suficient?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:12, 4 Februarie 2017
Angajatorul este obligat să garanteze în plată un salariu brut lunar cel puţin egal cu salariul de bază minim brut pe ţară. Aceste dispoziţii se aplică şi în cazul în care salariatul este prezent la lucru, în cadrul programului, dar nu poate să îşi desfăşoare activitatea din motive neimputabile acestuia, cu excepţia grevei. (art.164 alin.3 C.mun.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspundere pentru angajatii care stau acasa cand nu sunt proiecte cristidragu1 cristidragu1 Buna ziua, reprezint o mica firma de constructii. Avem 2 angajati cu contract de munca pe perioada nedeterminata, dar acestia nu lucreaza la firma in fiecare ... (vezi toată discuția)
Abuz sau nu? cryss_cryss cryss_cryss Buna seara.as dori daca stie cineva sa imi raspunda la o intrebare legata de locul meu de munca.sunt operator la un call center,in momentul in care nu avem de ... (vezi toată discuția)
Nu lucram este inchisa fabrica Evelyn 10 Evelyn 10 Daca nu asigura angajatorul de lucru si stam acasa este obligát sa plateasca angajatii???, Nu suntem nici in concediu fara plata (vezi toată discuția)