avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salut, as vrea sa ma lamuriti in legatura cu ceva, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salut, as vrea sa ma lamuriti in legatura cu ceva, sunt la primul ...

Salut, as vrea sa ma lamuriti in legatura cu ceva, sunt la primul meu loc de munca si nu stiu toate lucrurile legate de zilele de concediu. Am lucrat 1 an si 6 luni si nu mi-am luat nici o zi de concediu. Iar acuma vreau sa demisionez, stiu ca trebuie sa fiu platit pentru zilele de concediu. Doar ca existau zile cand mergeam la lucru si dupa seful de spunea ca putem plecat acasa ca nu avem de lucru sau nu erau conditii de a munci. Si eram platit pentru ziua respectiva. Intrebarea mea este. Patronul poate sa-mi ia din zilele de concediu pentru zilele acelea platite? Parerea mea este ca nu pentru ca eu eram prezent la lucru doar ca nu aveam de lucru sau nu aveam conditiile necesare pentru acele zile. As vrea sa stiu si parerea voastra. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 22:52, 8 August 2023
Bună ziua,

Nu poate, ați spus dvs. de ce: în acele zile ați figurat ca fiind la muncă. Sau așa ar fi trebuit.
Reveniți dacă vi se spune altfel.
Potrivit art.164 (3) C.mun., "angajatorul este obligat sa garanteze in plata un salariu brut lunar cel putin egal cu salariul de baza minim brut pe tara. Aceste dispozitii se aplica si in cazul in care salariatul este prezent la lucru, in cadrul programului, dar nu poate sa isi desfasoare activitatea din motive neimputabile acestuia, cu exceptia grevei".

Prin urmare, daca ati fost la munca si nu ati avut ce sa munciti din motine neimputabile dvs , angajatorul are obligatia sa va plateasca , nu sa va ia din zilele de CO.
Mai sunt privați care daca nu are de lucru te învoiesc. Iar când se acumulează 8 ore îți ia o zi din concediu. Și așa mai departe. Cum s-a terminat in cazul Dvs?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua dragomirdan dragomirdan Firma la care lucrez imi cere sa fac cerere de concediu de fiecare data cand nu are de munca ce sa fac....nu mai am zile de concediu.astept cu nerabdare ... (vezi toată discuția)
Plata zilelor de recuperare sambetelor si duminicilor cristi_gl69 cristi_gl69 buna ziua,sunt sofer la o firma din romania si lucrez detasat timp de 3 luni in comunitatea europeana,as dori sa stiu daca cele 2 saptamani cand ma intorc ... (vezi toată discuția)
Nu lucram este inchisa fabrica Evelyn 10 Evelyn 10 Daca nu asigura angajatorul de lucru si stam acasa este obligát sa plateasca angajatii???, Nu suntem nici in concediu fara plata (vezi toată discuția)