avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata zilelor de recuperare sambetelor si duminicilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata zilelor de recuperare sambetelor si duminicilor

buna ziua,sunt sofer la o firma din romania si lucrez detasat timp de 3 luni in comunitatea europeana,as dori sa stiu daca cele 2 saptamani cand ma intorc acasa trebuiesc platite de catre firma unde lucrez sau nu,firma a spus ca sunt zile de concediu si ca nu de recuperare,multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:23, 23 Octombrie 2015
Nu are cum sa fie zile de CO sau de recuperare.

Art.164 C.mun.
...
(3) Angajatorul este obligat să garanteze în plată un salariu brut lunar cel puţin egal cu salariul de bază minim brut pe ţară. Aceste dispoziţii se aplică şi în cazul în care salariatul este prezent la lucru, în cadrul programului, dar nu poate să îşi desfăşoare activitatea din motive neimputabile acestuia, cu excepţia grevei.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua dragomirdan dragomirdan Firma la care lucrez imi cere sa fac cerere de concediu de fiecare data cand nu are de munca ce sa fac....nu mai am zile de concediu.astept cu nerabdare ... (vezi toată discuția)
Raspundere pentru angajatii care stau acasa cand nu sunt proiecte cristidragu1 cristidragu1 Buna ziua, reprezint o mica firma de constructii. Avem 2 angajati cu contract de munca pe perioada nedeterminata, dar acestia nu lucreaza la firma in fiecare ... (vezi toată discuția)
Salariu redus Mustata.Oana Mustata.Oana Buna ziua! Sunt angajata la o firma de prestarii servicii care are contract cu Vodafone Italia. Am contract nedeterminat, cu salariul minim pe economie. Insa, ... (vezi toată discuția)