avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... buna ziua
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

buna ziua

Firma la care lucrez imi cere sa fac cerere de concediu de fiecare data cand nu are de munca ce sa fac....nu mai am zile de concediu.astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:01, 25 Februarie 2015
Explicati patronului ca nu mai aveti zile de CO de luat.

art.164 C.mun.
(3) Angajatorul este obligat să garanteze în plată un salariu brut lunar cel puţin egal cu salariul de bază minim brut pe ţară. Aceste dispoziţii se aplică şi în cazul în care salariatul este prezent la lucru, în cadrul programului, dar nu poate să îşi desfăşoare activitatea din motive neimputabile acestuia, cu excepţia grevei.
Nu mai faceti cerere de concediu, sau daca vi-l plateste faceti cerere de concediu.
Ce fel de concediu vi se impune sa solicitati?
Daca nu mai are zile de concediu , ce cerere sa mai faca?
Cerere de concediu fara plata. Este posibil sa i se solicite acest lucru, dar sa ne zica userul ... nu?
trandafir2 a scris:

.... daca vi-l plateste faceti cerere de concediu.
...

... Cerere de concediu fara plata. ....

Acesta nu este platit, daca ne raportam la primul mesaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata zilelor de recuperare sambetelor si duminicilor cristi_gl69 cristi_gl69 buna ziua,sunt sofer la o firma din romania si lucrez detasat timp de 3 luni in comunitatea europeana,as dori sa stiu daca cele 2 saptamani cand ma intorc ... (vezi toată discuția)
Salut, as vrea sa ma lamuriti in legatura cu ceva, sunt la primul ... Paul130 Paul130 Salut, as vrea sa ma lamuriti in legatura cu ceva, sunt la primul meu loc de munca si nu stiu toate lucrurile legate de zilele de concediu. Am lucrat 1 an si 6 ... (vezi toată discuția)
Lipsa lucru ContSters276586 ContSters276586 Daca un patron nu are ce sa dea de lucru la angajati pe o perioada de 1-2 saptamani sau o luna, ce se intampla? Cum suntem pontati si cum suntem platiti daca ... (vezi toată discuția)