avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Intelegere intre banca si debitor dupa vanzarea ...
Discuție deschisă în Executare silită

Intelegere intre banca si debitor dupa vanzarea bunului la lcitatie

Buna ziua,
Am fost declarat adjudecatar in urma participarii la o licitatie in care se vindea un imobil executat silit de catre un singur creditor (o banca). Executorul a intocmit procesul verbal de adjudecare, care a fost intabulat in cartea funciara, numai ca in momentul in care am anuntat executorul ca voi depune si restul sumei in contul dansului de consemnari, la aproximativ 7 zile dupa licitatie, mi-a transmis sa nu ma grabesc intrucat a fost informat de catre banca cum ca debitorul va depune banii care ii datoreaza si ca daca depun banii iar daca debitorul va plati si el datoria, mie imi va fi greu sa imi recuperez banii de la banca. Este corect ca eu sa fiu astfel eliminat fara a ma opune in vreun fel? Am depus eforturi considerabile de a fi prezent la licitatie, avand in vedere ca eu vin din provincie iar licitatia se organiza la sediul executorului care era in Bucuresti. As avea sanse de castig daca as actiona banca in instanta intr-un proces civil in care sa cer daune morale? Eu am fost adjudecatar de buna credinta iar banca m-a tratat ca un nimic.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Ianuarie 2017
aleksutzu, utilizator
Cel mai recent răspuns: aleksutzu , utilizator 09:37, 19 Ianuarie 2017
Am gasit si raspuns la ceea ce am intrebat asa ca postul se poate inchide. Pe scurt debitorul are mai multe drepturi decat un participant in procesul de executare silita oricat de bine intentionat este el. Mai jos este un link catre pagina unde m-am lamuri de acest aspect.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am adjudecat un apartament prin executare silită și am achitat jumătate din preț. mai am 20 de zile până trebuie să pun diferența, dacă renunț ce se va întâmpla cu bănuții mei? Curelaru r Curelaru r Buna ziua Am adjudecat un apartament prin executare silită și am și achitata jumătate din el și mai am 20 zile pana ce treb sa pun diferența Pers ... (vezi toată discuția)
Adjudecare desfiintata Lucc Lucc X cumpara la licitatie publica o casa la al doilea termen,dar pretul urca putin peste suma evaluata de catre evaluator.(mai convenabil era sa-l fi luat direct ... (vezi toată discuția)
Plata creantei dupa vanzarea la licitatie a imobilului Bobonex Bobonex Vreau sa intreb si eu daca este posibil ca dupa vanzarea la licitatie a unui imobil(in cadrul executarii silite imobiliare), insa pana la emiterea actului de ... (vezi toată discuția)