avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obtinere drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obtinere drept de proprietate

Cum pot cumpara un teren proprietate a Primariei,care este in indiviziune(138 m proprietarul fiind Primaria, iar 615 m proprietarul fiind o persoana fizica, vecin cu mine)?
Aceasta persoana care detine cei 615 m, doreste si acesti 138 m. EU am cumparat langa acesta un Imobil care cu teren cu tot fac 138 m. Afland ca Primaria detine acesti 138 m(care sunt momentan in curtea lui) am solicitat Primariei o extindere de teren. Va rog sa imi spuneti care ar fi procedura pe care, legal, ar trebui sa o faca Primaria ptr. a ne impaca pe amandoi? Am fost de nenumarate ori in audienta la Primarie si mi se spune ca acesti 138 m i se cuvin vecinului deoarece sunt in curtea dansului si el nu este de acord sa vanda..Este corect? Nu ar trebui ca Primaria sa organize o licitatie asupra acestor 138 m teren ?
Cel mai recent răspuns: nurten_bari@yahoo.com , utilizator 13:42, 19 Ianuarie 2017
Buna ziua,
Raspunsul primariei :"sunt in curtea lui" nu este corect. Faptul ca acel vecin si-a ingradit si acei 138 mp nu inseamna ca sunt ai lui.
Evident, trebuie vazut daca nu cumva poate invoca uzucapiunea.
Dar, dvs nu puteti sa obligati primaria sa vand acel teren - oricui, nu neaparat dvs. Daca primaria ar dori cu adevarat sa vanda acel teren atunci ar trebui sa respecte anumiti pasi. Insa, pana atunci, ca proprietar nu poate fi obligata sa va vanda dvs. Faptul ca celalat vecin foloseste terenul acesta, o face cu acordul primariei. iar ca proprietar, primaria poate sa faca ce doreste.
Va multumesc ptr.raspuns. In cazul in care Primaria doreste sa vanda acesta teren, care ar fi procedura?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburare de posesie? gina vornicu gina vornicu Buna ziua! Sunt medic de familie in rural si vecinul cladirii dispensarului unde imi desfasor activitatea a ocupat abuziv acum 5 ani 300 mp din terenul ce ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune (dovada dreptului de proprietate) liz1977 liz1977 Am deschis rol pt obtinerea unui teren pe baza de uzucapiune (teren alipit curtii mele de cca 40 de ani). Problema mea este cu vecinul de langa terenul meu ... (vezi toată discuția)
Teren aflat in proprietate revendicat de primarie avas76 avas76 Buna ziua. Poate titlul nu reprezinta exact situatia dar sa va explic situatia in care ma aflu. Bunica mea detine in proprietate un teren de 252 m.p.(dupa ... (vezi toată discuția)