avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... platesc pensie si fetita este la mine.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

platesc pensie si fetita este la mine.

In urma divortului platesc pensie alimentara fetitei mele.Fetita si mama ei au trait in Italia.Anul trecut in luna iunie fetita s-a intors acasa si nu a mai plecat la mama ei in Italia.Mama fetitei mi-a dat procura notariala pt. a putea inscrie fetita la scoala in Romania.Acum fetita este in grija mea ,mama lucrand in Italia.Eu platesc incontinuare pensie alimentara ,care mi se trage direct din salariu.In luna aprilie fetita implineste 18 ani.Cum pot sa opresc acest fapt?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 17:10, 20 Ianuarie 2017
Trebuia inca de la inceput sa solicitati instantei stabilirea domiciliului minorei la dvs. si sistarea pensiei. Si acum puteti sa incepeti insa procesul va dura mult si intre timp minora va deveni majora. Mama ar fi trebuit sa va restituie banii primiti lunar pentru copil .
Aveți marele noroc, că în aprilie devine majoră, și scăpați de obligația de întreținere.
Hotărârea judecătorească expiră când copilul împlinește 18 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara - schimbarea destinatarului frezie frezie am o fetita , de 17 ani , careia ii platesc pensie alimentara ,banii ii trimit postal .Pana la aceasta data banii ii puneam pe numele fostei sotii , dar acum ... (vezi toată discuția)
Obtinere custodie firanc firanc buna,sunt divortat de 2 ani si am o fetita.avem custodie comuna cu drept de vizita al mamei .mama fetitei plecata de un an in italia.de 2 luni nu mai plateste ... (vezi toată discuția)
Custodie copil cristina helena cristina helena Buna ziua, am o fetiță de 8 luni născută in norvegia si nu ii pot face pașaport românesc deoarece ambasada din România in Norvegia imi cere hotărâre ... (vezi toată discuția)