avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recuperare Cautiune
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recuperare Cautiune

Buna ziua !

In urma cu ceva ani adica din 2009 am ajutat pe cineva sa-si cumpere o masina in rate pe numele meu.Persoana respectiva nu a mai achitat ratele asa ca am fost bun de plata.#-oAm fost executat silit chiar daca am facut contestatie in instanta si platind o cautiune de 1500 lei, banca a castigat la recurs.In mai 2016 am platit toti bani si poprirea a fost ridicata. Intrebarea mea este mai pot recupera cautiunea daca datoria a fost platita si daca da cum ma sfatuiti??:

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: mariaurell , utilizator 20:41, 19 Mai 2020
Se face cerere de restituire a cautiunii.
Cererea se adreseaza instantei care a judecat contestatia si unde ati depus cautiunea.
La cerere veti atasat hotararea ramasa definitiva pronuntata in contestatia la executare.
Cererea se va inregistra ca dosar accesoriu la contestatia la executare.
Se vor emite citatii catre parti.
Dupa admiterea cererii va trebui sa curga si termenul pentru exercitarea caii de atac cu privire la hotararea pronuntata privind cererea de restituire a cautiunii.
Dupa ce aceasta cerere ramane definitiva mergeti la grefa instantei unde a fost depusa cautiunea si vi se va elibera recipisa.
Cu recipisa primita de la instanta mergeti la unitatea CEC din localitatea unde se afla instanta la care a fost depusa cautiunea si vi se va elibera suma mentionata in cautiune.
Intreaga procedura descrisa mai sus este una de durata insa rezultatul este unul singur - recuperarea sumei mentionate pe recipisa.
Revin cu o intrebare: din cate stiti este un termen de la pronuntarea definitiva a contestatiei ?
Eu am achitat datoria + dobanzi si altele in Mai anul trecut.
Multumesc!
Buna seara. Am o intrebare, va rog.
Persoana care se prezinta la grefa pentru a ridica recipisa, trebuie sa prezinte o imputernicire/ procura, autentificata la notar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituirea cautiunii andrerieu56 andrerieu56 Buna seara, Instanta de recurs a admis contestatia la executare si a anulat executarea silita prin hotarare irevocabila. Comunicarea inca nu am primit-o dupa ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez banii de pe cautiunea la suspendarea executarii? ContSters277537 ContSters277537 Buna ziua si multumesc pentru ajutorul dat, As dori, trebuie, sa fac tot posibilul, indiferent de situatia cu procesul (ca pierd sau ca voi castiga), ... (vezi toată discuția)
Restituire cautiune av.T.M. av.T.M. Buna. Am facut o cerere de suspendare a executarii si mi s-a respins. Imi spune-ti va rog pentru restituirea cautiunii ce pasi trebuie sa urmez? De ce acte am ... (vezi toată discuția)