avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obligativitatea legitimatiei a firmelor private pentru ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obligativitatea legitimatiei a firmelor private pentru lucratorii de teren

Buna ziua,

Astazi s-a prezentat la usa apartamentului meu, un angajat al firmei de citire contoare cu care asociatia de bloc are contract si trebuia sa citeasca contoarele. Nu avea legitimatie si era neinsotit, ceea ce mi s-a parut dubios.

Sunand la companie, au confirmat ca ei nu au legitimatii si s-a dovedit ca respectivul era totusi angajatul lor.

Intrebarea mea este daca exista o obligativitate legala fata de astfel de companii sa foloseasca legitimatii in astfel de cazuri sau nu?

Multumesc,

Adrian

Cel mai recent răspuns: histherion , utilizator 16:38, 19 Ianuarie 2017

Sa faca bine sa-si confectioneze legitimatii / ecusoane sau sa fie insotit de catre administratorul as. prop. care, probabil ca il cunoaste.
La noi contoarele de apa - sunt cu transmitere radio, contorul de energie electrica este in casa, insa operatiunea de citire se face cu anunt prealabil (1 zi), iar cititoarea are ecuson. Tot dansa citeste si contorii de gaz, insa acestia sunt pe casa scarii si nu este nevoie sa intre in casa.

Solicitati conducerea asociatiei sa intervina, daca tot ziceti ca as. prop. are contract cu ei.
Succes!
Si noi tot radio avem. Si a fost afis cu anunt. Insa a venit neinsotit si fara legitimatie. In afara unei probleme de bucatarie interna - un reprezentant al asociatiei sa vina sa-l insoteasca, sunt curios daca din punct de vedere legal exista vreo prevedere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezolvare situatie - diferențe mari între apometrul de scară și suma indecșilor din apartamente elvirazaharia elvirazaharia Buna ziua! Locuiesc intr-o asociatie de proprietari cu mai multe scari de bloc si ma confrunt cu urmatoarea situatie: la citirea apometrului de scara (cu 19 ... (vezi toată discuția)
Calcul consum de gaze florentinazara florentinazara Buna ziua, Sunt presedintele unei asociatii de proprietari și doresc să știu dacă este legal ca proprietarii de apartamente care nu au contoar de ... (vezi toată discuția)