1.Asociatia poate cere, v-am spus inca din mesajul anterior ca o poate face printr-o reclamatie la ANRSC, asa cum scrie in legea 196/2018, in care veti expune toata povestea.
[ link extern ]
In plus veti putea invoca la ANRSC si articole din legea 241/2006:
Art. 33
(2) Operatorii au următoarele obligații față de utilizatorii serviciului de alimentare cu apă și de canalizare:
a) să furnizeze/presteze serviciul de alimentare cu apă și de canalizare numai pe baza unui contract încheiat cu utilizatorii serviciului;
b) să respecte prevederile contractuale;
c) să servească toți utilizatorii din aria de acoperire pentru care au fost autorizați, în condițiile prevederilor regulamentului serviciului;
d) să respecte indicatorii de performanță aprobați de autoritățile administrației publice locale prin hotărârile de dare în administrare, respectiv din contractele de delegare a gestiunii serviciului;
e) să furnizeze autorităților administrației publice locale și A.N.R.S.C. informațiile solicitate și să asigure accesul la toate informațiile necesare verifiării și evaluării funcționării și dezvoltării serviciului, în conformitate cu clauzele contractului de delegare și cu prevederile legale în vigoare;
f) să pună în aplicare metode performante de management, care să conducă la reducerea costurilor de operare, inclusiv prin aplicarea procedurilor concurențiale prevăzute de normele legale în vigoare pentru achizițiile de lucrări, bunuri și servicii;
g)
să echipeze cu contoare branșamentele utilizatorilor în punctul de delimitare a instalațiilor, în termenele stabilite de consiliile locale în conformitate cu prevederile legale, dar nu mai târziu de 2 ani de la data intrării în vigoare a prezentei legi.
(3) Penalitățile și sancțiunile aplicabile operatorilor pentru nerespectarea de către aceștia a indicatorilor de performanță ai serviciului se prevăd în mod obligatoriu în hotărârea de dare în administrare ori în contractul de delegare a gestiunii.
2. Pina la construirea acelor bransamente catre fiecare dintre asociatii, puteti propune ANRSC si bineinteles furnizorului sa folositi vechea metoda de masurare cu contor pasant. Sfatul meu este ca toate cele 6 asociatii sa-si cumpere contori noi, costul lor nefiind atit de mare, iar pretul nu e unul prohibitiv, cred ca e in jurul a 500-600 RON unul de DN50 - 2". Ce sa mai demontati si sa trimita la Arad sau nu stiu unde pentru verificare metrologica. Asa le inchideti gura si celor de la furnizor, aveti aparat nou, verificarea e valabila 7 ani,conform listei oficiala a BRML,pentru valabilitatea perioadei tuturor mijloacelor de masura. Tehnic nu pot sa mai obiecteze, legal e sa va faca bransament si le popuneti o solutie de compromis pina fac asta. Daca o fac. Dar macar nu mai au ce sa obiecteze.