Bună ziua.Va rog sa îmi spuneți dacă sunt obligata sa merg la un alt punct de lucru ce este la 70 la distanță de locul meu de muncă unde sunt angajată și unde locuiesc în cazul în care mi se da pentru cazare dormitoare de la autogara sau sediu unde sunt cazați doar conducători auto și eu sunt femei, lucru ce nu mi se pare normal! Sau sunt obligați sa îmi dea alta cazarea și pot sa refuz primele opțiuni care nu sunt prea bune sa spun așa.?
1. Detaşarea este o măsură obligatorie pentru salariat, care va răspunde disciplinar în caz de refuz nejustificat de îndeplinire.
2. Art.46 C.mun.
....
(3) Salariatul poate refuza detaşarea dispusă de angajatorul său numai în mod excepţional şi pentru motive personale temeinice.
....
Având în vedere că în Codul muncii nu sunt stabilite motivele pentru care salariatul poate refuza detaşarea, se poate aprecia că vor fi aplicabile prin analogie dispoziţiile Legii nr. 188/1999 cu privire la refuzul detasarii de catre un functionar public.
In acest sens, unul din motivele de refuz il constituie si faptul ca detasarea se face intr-o localitate in care nu i se asigura conditii corespunzatoare de cazare.
Refuz detasare
dyanap
buna ziua
Se poate va rog o solutie...
O firma detaseaza o persoana la o alta firma. Acea persoana nu se prezinta la noul loc de munca pe motiv ca nu ii ... (vezi toată discuția)