avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dovezi pentru daune morale!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dovezi pentru daune morale!

Buna ziua,

Dupa cum am precizat si intr-o alta postare, in urma unui incident care a avut loc acum un an, a reiesit un certificat medico-legal de 1-2 zile. A trecut un an de la incident. Vinovatul continua sa fie agresiv, sa aduca injurii, injuraturi si comportament tipic celor enumerate.

Pentru daune morale, cum se procedeaza?

Unde trebuie mers pentru a cere daune morale?

Cum si prin ce acte se pot argumenta si dovedi daunele morale cerute pentru o persoana care jigneste, ameninta injura si se comporta in acest mod?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: OneQuestion , utilizator 20:57, 19 Ianuarie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
artacomunicarii a scris:

Daunele morale pot fi obtinute prin mediere (daca ambele parti agreeaza).

In cazul in care persoana nu este dispusa sa platesca daune morale, trebuie mers in instanta (cerere de chemare in judecata) si deschis proces.

In functie de probe, aparari si opinia judecatorului, acestea pot fi obtinute sau nu, de la caz la caz.

Tocmai aici apare intrebarea mea.

Care sunt probele ce trebuiesc aduse la dosar in cazul injuriilor verbale, injuraturi, amenintari, calomnie, etc?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme de familie Misu01 Misu01 Buna ziua!Daca se poate sa ma indrume cineva cu o prob.:am depus actele de divort cu sotia pe cale administativa,locuim inca impreuna,insa ea se comporta ... (vezi toată discuția)
Jigniri pe facebook loveusa24 loveusa24 Va rog, am nevoie de ajutor. Daca insulta si calomnia au fost abrogate, iar cineva ma jigneste si ma ameninta public pe facebook, cum poate fi trasa la ... (vezi toată discuția)
Agresiune verbală şi amenințare Gabi P Alina Gabi P Alina Bună seara. Am şi eu o problemă şi nu ştiu exact cum să o rezolv. De câteva luni, mai exact din luna martie a acestui an am o problemă cu un cuplu ... (vezi toată discuția)