avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bunuri comune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bunuri comune

Buna ziua,

As dori sa stiu daca bunurile dobandite inaintea casatoriei devin bunuri comune dupa 5 ani de casatorie.
Eu mi-am luat apartamentul inainte de casatorie si este trecut doar pe numele meu de fata. Iar acum au trecut 8 ani de la casatorie.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 14:56, 7 Septembrie 2009
Se pot scurge mai multi ani , iar bunul nu va fi calificat , nicidecum , ca fiind comun .;)
E bun propriu al dumneavoastra , dispuneti de el dupa cum doriti.
;)
Ultima modificare: Luni, 7 Septembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Va multumesc tare mult pentru raspuns=D>
Bunurile dobandite inainte de casatorie de catre oricare dintre soti sunt bunuri proprii ale acestora...nu exista nicio prevedere legala care sa prevada contrariul, nici macar dupa trecerea vreunui termen mai mic sau mai mare. Apartamentul este al dvs. in totalitate...
la noi in tara inca nu exista o astfel de lege, la altii da.
Indiferent cati ani vor mai trece ,calitatea de unic proprietar nu poate fi modificata decat prin consimtamantul dvs.
Apartamentul in conformitate cu mentiunile dvs va apartine in totalitate fiind bun dobandit anterior consimtirii casatoriei.

Alte discuții în legătură

Modificare contract vanzare-cumparare vromeo vromeo Buna ziua, As dori sa stiu in ce conditii se poate modifica un contract de vanzare-cumparare. Parintii mi-au cedat o garsoniera, pentru care am facut un ... (vezi toată discuția)
Cedare cota indiviza apartament sot raluka raluka De curand m-am casatorit. Sotul meu are apartamentul in care stam dinaintea casatoriei. Intrucat si eu contribui la bunastarea apartamentului am hotarat sa ... (vezi toată discuția)
Adaugare sotie pe contract apartament Ciprian001 Ciprian001 Buna ziua, Acum un an am cumparat un apartament dar nu eram casatorit cu logodnica cu care m-am casatorit anul acesta in Iulie, motiv pentru care la vremea ... (vezi toată discuția)