avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Despre pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Despre pensionare

Buna ziua. Doresc sa stiu care este virsta minima pentru pensia anticipata si perioada minima de ani lucrati. Somajul este considerat ca perioada de cotizare si poate fi socotit ca vechime pentru pensia anticipata? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gustibenea , utilizator 14:34, 28 Ianuarie 2017
Pensia pentru limită de vârstă
[ link extern ]

Pensia anticipată - fără penalizarea cuantumului drepturilor de pensie
[ link extern ]

Perioada de somaj este considerata stagiu de cotizare la pensie.
Buna ziua. Multumesc pentru raspunsuri. Doresc totusi sa stiu, eu sint nascut in 4.12.1957, la ce virsta , in ce an-luna, pot iesi la pensie anticipata. Lucrez din februarie 1979. Am 10 luni ordonanta, 12 somaj, 10 luni liber. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare ralucapascal ralucapascal Buna ziua, Lucrez din 1979 cu intrerupere 1981 - 1983. Sunt nascuta in 2 martie 1963. Cand pot iesi la pensie cel mai devreme? Cei doi ani de intrerupere ... (vezi toată discuția)
Contract individual cas ralucapascal ralucapascal Buna dimineata, In prezent am un venit net de 1200 lei, aproximativ 34 de ani vechime (nascuta in martie 1963) Doresc sa inchei un contract individual ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata fara penalizare ittisottis ittisottis BUNA ZIUA, Am implinit 57 de ani in 06. februarie 2012. Lucrez in invatamant, am o vechime de 37 de ani . Ma pot pensiona anticipat ,cand am 38 de ani de ... (vezi toată discuția)