avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract inchiriere intre persoane juridice
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract inchiriere intre persoane juridice

Contractele de inchiriere incheiate intre 2 persoane juridice se inregistreaza la finante ( administratia financiara )?
Cel mai recent răspuns: Marius2011 , utilizator 12:00, 16 Februarie 2015
Nu este necesara inregistrarea la "finante" a contractelor de inchiriere intre persoane juridice.
Veti inainta la Adm. financiara o notificare privind optiunea de taxare a operatiunilor prevazute la art. 141 alin 2 lit k) din codul fiscal, in cazul in care doriti sa beneficiati de scutire la plata tva.
:-/
Eu ma abtin, de regula, de la a-mi da cu presupusul pe marginea "bibliei" finatistilor.
Dar parca in Codul Fiscal scria viceversa. Ca operatiunile de inchiriere sunt...gata scutite. Insa persoanele impozabile pot opta pentru taxare.

Pentru acest motiv nu prea pricep cum vine asta:

juridic dana a scris:

notificare privind optiunea de taxare ... in cazul in care doriti sa beneficiati de scutire la plata tva
Am o problema legata de un contract de inchiriere intre 2 societati:
Proprietarul (peroana juridica) inchiriaza un spatiu comercial altei persoane juridice.
Chiriasul garanteaza plata chiriei cu ipoteca de rang 1 (facut la notar si inscris in CF) ca va plati chiria pe apartamentul administratorului.
Acesta nu plateste , firma intra in faliment (chiriasul), iar proprietarul spatiului comercial vrea sa-si recupereze datoria executand contractul de ipoteca.
Contractul de ipoteca trebuie investit cu titlu executoriu, dar instanta nu vrea sa-l investeasca pentru ca nu i-am facut dovada ca acel contract a fost inscris la Administratia Financiara, desi i-am comunicat in scris ca Contractele incheiate intre 2 persoane juridice nu se inscriu la ANAF.

Help PLS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere , locator-persoana juridica, locatar-persoana fizica hambra hambra O persoana juridica poate inchiria un imobil unei persoane fizice? Daca da, ce fel de contract este valabil si unde trebuie inregistrat? cu multumiri. (vezi toată discuția)
Factura Iael Iael As vrea sa intreb daca emiterea facturii (in activitatea de prestari servicii ) catre beneficiar -persoana fizica si semnarea acesteia de catre client ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere proprietar persoana juridica eugen82 eugen82 in cazul in care proprietarul unui imobil este persoana juridica - societate comerciala iar aceasta inchiriaza imobilul, [b]mai este sau nu necesara ... (vezi toată discuția)