avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie cu preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie cu preaviz

Buna ziua,

Contractul meu de munca este inregistrat la camera de munca cu suma reala. Din pacate seful meu nu si-a onorat obligatiile de plata la bugetul asigurarilor sociale si fondurile speciale.(nu a platit nimic de cand m-am angajat; nici mie nici colegilor mei).
Pot pleca cu demisie fara preaviz? Mentionez faptul ca nu sunt angajata intr-un post de conducere.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 20:34, 7 Septembrie 2009
Da, puteti sa o faceti invocand art.79(8) din Codul muncii.
În temeiul art. 78 alin. (8) din Codul muncii, salariatul poate demisiona fără preaviz şi în cazul încălcării de către angajator a obligaţiilor izvorând din lege sau din contractul individual de munca.
Potrivit art.40 lit. f C.mun., angajatorul are obligatia să plătească toate contribuţiile şi impozitele aflate în sarcina sa, precum şi să reţină şi să vireze contribuţiile şi impozitele datorate de salariaţi, în condiţiile legii.

Prin urmare, puteti demisiona fara preaviz.
Cati L. a scris:


[...] Pot pleca cu demisie fara preaviz? Mentionez faptul ca nu sunt angajata intr-un post de conducere.
Multumesc


Nu exista in legislatia romaneasca demisie fara preaviz. Eventual, angajatorul poate renunta la perioada de preaviz.
Exista asa ceva ... in art.79 alin.8 C.mun. :)

Art.79 (8) C.mun. prevede ca , salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă.
freeelis a scris:

Exista asa ceva ... in art.79 alin.8 C.mun. :)

Art.79 (8) C.mun. prevede ca , salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă.


Da, pot spune ca am gresit.

Ma gandeam la 79 alin. (7). Art. 79 alin. (8) nu l-am luat niciodata in calcul; presupune foarte mult consum financiar si nervos. Dar poate ca sunt unii care sunt dispusi la asa ceva fara sa castige, in fond, nimic.
Ultima modificare: Luni, 7 Septembrie 2009
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inplicatii juridice anidarius anidarius Sunt Director Economic, si de 2luni firma nu mi-a mai facut platile salariale. Ce implicatii juridice ar rezulta daca in cateva zile imi voi prezenta demisia ... (vezi toată discuția)
Demisie dany.ctyn dany.ctyn sintem un grup de 12 persoane angajate la un patron neserios deorece nu-si achita la timp obligatiile financiare si nu ne mai asigura de lucru la capacitatea ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca prin demisie numeletrandafirului numeletrandafirului Ce motive pot fi invocate si usor de sustinut pentru incetarea contractului de munca fara preaviz in cazul DEMISIEI ? (vezi toată discuția)