Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o informatie de importanta pentru mine:
In octombrie, am aduna 4 oameni intr-o camera din cadrul unei cladiri de birouri. Camera este inchiriata printr-un contract cu unul dintre cei 4 oameni. Impreuna cu ei, am lucrat la doua aplicatii software. Dupa o luna, unul dintre cei 4 nu se mai prezenta decat 3-4 ore in acel spatiu si nu aducea niciun aport de munca.
Nu am semnat niciun contract, eu sunt PFA in domeniul IT, nu am incheiat nicio foaie care sa dovedeasca remunerarea celor 4, ci doar le-am spus ca, dupa ce sunt gata cele 2 proiecte, voi deschide PFA pentru fiecare pe cheltuiala mea si vor primi banii asa.
Acest baiat despre ca am mentionat anterior, dupa ce am pierdut proiect (dovada fiind lipsa de incasari de la client), nu s-a mai prezentat in acea camera. Dupa 2 luni, in Ianuarie, m-a amenintat ca se va duce sa faca plangere la ITM pentru ca simte ca el este indreptatit la o suma de bani.
Cum trebuie sa procedez in acest caz? Este vreo ilegalitate in ceea ce fac?
Precizez ca toate incasarile pe care le-am avut pe PFA sunt facturate.
Va multumesc!
UPDATE
In caz ca va motiva "munca la negru", desi nu ar avea bazele acesteia, fara a exista o dovada (de tip contract semnat), am citit urmatoarele:
- daca are mai mult de cinci angajati care lucreaza la negru, atunci aceasta fapta este considerata infractiune, iar angajatorul va raspunde penal;
Pot sta linistit cu privire la asta? Eu am avut 4.
Mai mentionez ca intre timp am inceput demersurile de deschidere PFA pentru cele 3 persoane ramase