Buna seara.Am sa va expun situatia,si poate ma ajutati cu un sfat.Noi, proprietarii(eu si sotul meu)am inchiriat acum 10 ani apartamentul unei SC. cu obiect de activitate:Sediu Social.Contractul de inchiriere, legal, inregistrat la ANAF, toate darile platite la zi, si ale noastre si ale chiriasilor ,cf. contractului.Urmeaza sa ne supunem prevederilor noului cod fiscal,... privind inchirierea unei locuinte nerezidentiale, despre care ne-am informat si vom actiona in consecinta din dorinta de a respecta legea.(evaluarea si depunerea dosarului la primarie a dosarului pentru calcularea impozitui pe cladire)Problema este ca S.C
. respectiva are nevoie de semnaturile locatarilor, iar parte dintre acestia refuza sa semneze.Timp de 10 ani, nu au avut nici o problema,.. iar acum,seful de scara, ..are o cerere surprinzatoare pentru a-si da acordul.Si anume:cautarea unui cadru legal prin care ,scara de bloc respectiva, sau asociatia sa incheie un contract de inchiriere separat cu,... chiriasii nostri pentru casa scarii.(apartamentul este la parter,.. si normal ca intri ca orice locatar in bloc si treci pe spatiu de folosinta comuna)Am citit legea 230/2007 art.42, care stipuleaza ca este necesar acordul(prin semnatura)doar al locatarilor(proprietarilor) direct afectati, si anume cei care au un perete comun cu proprietatea propusa spre inchiriere.Legea e clara, dar Presedinta Asociatiei, ne-a replicat ca au luat ei o hotarare la nivel de Asociatie, prin care sunt necesare semnaturile tuturor locatarilor de pe scara,.. chiar daca noi stam la parter iar blocul are 4 etaje.Am obtinut 50%din semnaturi, iar restul,prin complot comun, din reavointa ...refuza sa semneze, recurgand la practici ilegale, cum spuneam:sa ne oblige prin santaj(nu semnez,.. daca nu faci cum spunem noi)chiriasii nostri, ..la incheierea unui contract cu Asociatia sau cu scara.O aberatie de genul acesta, ... nu am mai auzit.Va rog sa ma indrumati, spre ce foruri sa ma indrept, cu cereri si eventual cu sesizari.Va multumesc.:(
grandanat
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
@Lica-v
Asociatia poate pretinde o suma suplimentara pentru cheltuieli generate de anumiti factori legati de functionarea unei firme, doar daca exista justificare.
In cazul de fata, angajatii firmei trebuie sa fie considerati la stabilirea numarului de persoane pentru calcularea contributiilor repartizate pe numar de persoane, si cam atat.
Daca firma respectiva nu lucreaza cu publicul sau nu genereaza altfel de cheltuieli suplimentare pentru asociatie, atunci nu exista temei pentru a pretinde vreo taxa suplimentara.
Multumesc mult pentru raspuns.In curand vom sti care sunt exact pretentiile celor de la Asociatie, iar daca nu au acoperire legala ,se vor lua masurile ce se impun.SC. respectiva are juristi care vor rezolva legal situatia.Vor actiona cum vor dori,... ori platesc,..ori reziliaza contractul care din pacate pentru noi ,proprietarii ,este in derulare de 10 ani cu prelungire prin act aditional pana la finele anului 2019.Ideea este ca nu ne imbogatim din asta,...dar este un bun dobandit prin munca cinstita, si pe care ar trebui sa -l putem folosi asa cum dorim.Pentru noi este bine deoarece fiind locuita ,locuinta nu se degradeaza din cauza frigului sau a umezelii,iar in conditiile vietii grele,... orice banut conteaza.Inca o data va multumesc pentru timpul acordat.
Lift
steiner_ahnrcs
Suntem un ONG. Asociatia Handicapatilor Neuromotor Resita(www.ahncs.eu)
Sediul nostru este propritatea Asociatiei intrr-un bloc cu 10 nivele. Intrarea in ... (vezi toată discuția)