avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Modificari parcare in garaj subteran
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Modificari parcare in garaj subteran

Buna ziua, locuiesc intr-un complex de 3 imobile care are parcarile in garajul subteran aflat sub aceste blocuri. Fiecare apartament are locul lui cumparat,clar delimitat. Parcarile sunt delimitate prin coloane/stalpi , de-o parte si de alta a garajului , pe 2 randuri. De-a lungul timpului , unii dintre vecinii care au parcarile pe randul din spate si-au inchis acele parcari fara a intreba si restul vecinilor din fata.( au ridicat ziduri) Acum urmeaza ca vecinul care are parcarea in spatele meu sa ridice un zid intre el si mine- are acest drept? Mie nu imi convine fiindca in Acest mod eu nu voi mai avea acces la portbagaj, parcarile fiind destul de inguste. Ar urma ca eu sa parchez o parte din masina in afara spatiului meu de parcare, pe calea comuna de acces/trafic. Pe acea parcare a vecinului se afla si "gaura" de canalizare a garajului, plus un robinet de apa. Mentionez si ca in acea parte a garajului nu exista aerisire. El vrea sa mute canalizarea si robinetul de apa( cu teava cu tot) in alt loc tocmai pt a-si putea "sigila" el parcarea. Are dreptul sa faca aceste modificari fara acordul vecinilor? Eu sunt impotriva ridicarii unui zid care imi afecteaza mie direct spatiul de parcare si nu imi voi da acordul.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:53, 21 Ianuarie 2017
Orice modificare a proiectului constructiei presupune autorizatii de constructie.
La aceste ridicari de ziduri pentru inchiderea locului de parcare ar trebui sa aiba si acordul conducerii asociatiei de proprietari, dar si acordul vecinilor direct afectati.

Deci ar trebui sa aiba 3 conditii de indeplinit: acord asociatie, acord vecini, autorizatie de constructie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere boxa subteran Robertcj Robertcj Buna ziua. Exista un imobil cu parcare subterana a 24 de locuri, ale mele 2 locuri fiind retrase, si imprejmuite cu ziduri de beton, in 3 parti, laterale ... (vezi toată discuția)
Parcari supraterane - parcari subterane - calcul cota indiviza la intretinere fun_fun fun_fun Buna ziua! Asociatia de proprietari se confrunta cu urmatoarea situatie: exista apartamente, parcari subterane si parcari supraterane. Parcarile subterane ... (vezi toată discuția)
Problema parcare subterana la bloc ContSters465492 ContSters465492 Buna ziua, Sunt proprietarul unui apartament intr-un bloc cu 6 apartamente. Blocul dispunde de o parcare subterana, fiecarui apartament revenindu-i un loc de ... (vezi toată discuția)