avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Problema parcare subterana la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Problema parcare subterana la bloc

Buna ziua,
Sunt proprietarul unui apartament intr-un bloc cu 6 apartamente.
Blocul dispunde de o parcare subterana, fiecarui apartament revenindu-i un loc de parcare (6 locuri de parcare - sunt inscrise si in CF).
Problema mea o reprezinta un vecin care mai parcheaza o masina in fata a doua dintre locurile de parcare, sustinand ca el nu deranjeaza pe nimeni (cele 2 locuri - unul e al lui, unul al socrului sau, si el proprietar in bloc).
Cele 2 locuri de parcare sunt situate langa locul de parcare care mi-a fost alocat mie, delimitat intr-o parte de perete.
Astfel imi este si restrictionat accesul pe locul meu de parcare, fiind nevoit sa execut manevere de fiecare data cand parchez in garaj.
Asociatia blocului nu a reglementat in niciun fel folosirea spatiului comun.
As vrea sa va intreb cum as putea sa-l determin sa nu mai parcheze inca o masina in plus in garaj, in cazul in care sunt indreptatit sa fac acest lucru.
Va multumesc


Cel mai recent răspuns: ContSters465492 , utilizator 11:15, 20 Martie 2018
Initial incercati sa solutionati amiabil
daca amiabil nu puteti solutiona,notificati oficial proprietarul respectiv cu obligatia asigurarii spatiului necesar parcarii si a manevrelor necesare de intrarea/iesire din parcare-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Am incercat amiabil.
L-am rugat sa nu mai parcheze fiindca ma obstructioneaza.
A spus ca nu va mai parca, pe urma a continuat sa parcheze.
Nu caut foloase materiale, doresc doar sa se respecte spatiul alocat fiecarui proprietar.
Sunt 6 locuri de parcare prevazute in CF, nu mi se pare corect ca el sa parcheze inca o masina in plus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spațiul de parcări din subsolul blocului e doar pentru o parte din locatari. cine va suporta cheltuielile pentru această suprafață utilă? okdaniok okdaniok Buna ziua. O intrebare, care pentru unii poate insemna o banalitate iar pt altii este o dilema. Voi expune simplu urmatorul caz, in care imobilul este nou ... (vezi toată discuția)
Ocupare abuziva spatiu comun asociatie pauldecuseara pauldecuseara Buna ziua, Imi puteti spune va rog ce mijloace are o Asociatie de Proprietari impotriva locatarilor care ocupa abuziv spatiile comune ale asociatiei? Ca sa ... (vezi toată discuția)
Loc de parcare in parcarea privata a blocului costin_mentor costin_mentor In cadrul unui bloc, am cumparat un apartament impreuna cu un loc de parcare. Un vecin din bloc, care are locul de parcare chiar langa al meu, considera ca ... (vezi toată discuția)