avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Demisia presedintelui
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Demisia presedintelui

Buna ziua1
Aociatia noastra de proprietari are urmatoarea problema:
Presedintele si-a dat demisia din motive de sanatate . A numit un presedinte interimar ( comitetul executiv a fost format din 8 membri din care 3 au demisionat si au ramas 5) Daca cel desemnat accepta propunerea ce se intampla cu membri comitetului care raman doar 4 ( nu mai este jumatate plus unu fiind doar 4 din 8 ) . Comitetul se destrama nemai avand cvorum ???
Daca cel numit ca presedinte nu accepta propunerea si nu accepta nici un membru din comitet propunerea ce se intampla , comitetul isi de demisia ????.
Presedintele ce va face ??
multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:25, 22 Ianuarie 2017
Omul dvs. nu mai poate face fata si si-a dat demisia, mai mult si-a desemnat si un vice, asa se cheama, vicepresedinte - pana cand? Depinde de voi, oricum pana la prima AG cand o sa faceti noi alegeri. Membrii com ex. prezenti, 1-2-3... cati or mai ramane, isi continua activitatea. Ce daca raman in numar par? Fiti seriosi. Suntem in primul trimestru al anului, si pregatiti-va materialele pentru AG anuala.
Dar ce s-a intamplat pe-acolo, da cineva cu praf de demisie, de pleaca toti?
@Adam Grecu a scris
asa se cheama, vicepresedinte - pana cand? Depinde de voi, oricum pana la prima AG cand o sa faceti noi alegeri
.

Domnule Adam Grecu,sunteti in eroare
Termenul in care poate fi exercitata responsabilitatea si atributele aferente functiei de presedinte de asociatie de catre vicepresedintele numit de catre presedinte ,este concret precizat de dispozitiile in vigoare HG nr 1588/2007
Art. 18. —

(7) In cazul in care presedintele se afla in imposibilitatea de a-si exercita atributiile, acestea vor fi indeplinite de catre un vicepresedinte, numit de presedinteIe asociatiei de proprietari dintre membrii comitetului executiv, urmand ca in termen de 90 de zile de Ia data cand s-a constatat indisponibilitatea sa fie convocata o adunare generala pentru a alege un nou presedinte.
@ynocentta

Vorbiti serios, da? Si daca dupa 180 de zile oamenii nu purced la tinerea unei AG ce se intampla?
Daca tot emiteti observatii dintr-astea, cititi va rog, putim mai jos (in postarea mea) si o sa observati ce zic.
Doamna draga, oamenii au o problema si m-am gandit sa-i ajut. Cu sau fara eroarea mea, sunt convins ca @titel2titel si poate si alti useri au inteles rezolvarea.
Ultima modificare: Duminică, 22 Ianuarie 2017
Admin, administrator
Eu nu ma iau dupa vorba poetului ci ,in baza experientei anterioare ma feresc de astfel de situatii ca sa nu dau ocazia serviciului de specialitate din primarie sa aplice amenda
Nu am sarit ca arsa ,ci strict am postat dispozitia in vigoare
Sau acum o sa va aratati frustrarea si fata de legiutor care a prevazut concret rezolvarea de astfel de situatii ?
Va rog incercati totusi sa raspundeti strict la subiect,nu de alta dar nu tangoul face obiectul topicului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia unui membru din comitet cfelicia cfelicia Va rog sa-mi spuneti daca s-a procedat corect: Vicepresedintele asociatiei de proprietari si-a dat demisia Comitetul executiv a desemnat in locul acestuia un ... (vezi toată discuția)
Conducerea asociatiei de locatari gheorghe.istrate gheorghe.istrate In asociatia noastra de proprietari dupa alegeri la prima sedinta a comitetului , presedintele propune alegerea unui vicepresedinte apoi isi da demisia , dupa ... (vezi toată discuția)
Schimbarea presedintelui de asociatie de locatari matei coca matei coca As vrea sa stiu cum se poate schimba un presedinte de asociatie de locatari, care si-a depus demisia? S-a oferit un alt locatar si vrem sa stim daca poate ... (vezi toată discuția)