avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cheltuiala sociala - cadouri
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cheltuiala sociala - cadouri

Buna ziua,
As vrea o opinie vis-a-vis de prevederile codului fiscal cu privire la limita de 150 lei/persoana ca si cheltuiala sociala reprezentand cadouri in bani sau in natura.
In cazul unor cadouri in bunuri, acei 150 lei trebuie priviti ca valoare avand inclusa TVA sau nu?
Se poate ajunge, in cazul in care este considerata, ca valoare fara TVA, la situatia in care e mai convenabil sa primesti bunuri. Persoana care primeste bani, in valoare de 150 lei, poate cumpara mai putine bunuri pentru ca trebuie sa plateasca si TVA-ul.
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Tichete cadou laracroft4368 laracroft4368 Se pot acorda tichete cadou angajatilor unei societati comerciale , indiferent daca au sau nu copii minori? (vezi toată discuția)
Cadouri in bani oferite copiilor minori si salariatilor leila-sema leila-sema Cf art. 21 (c) CF se pot oferi cadouri in bani copiilor minori si salariatilor in limita unei cote de 2% aplicata asupra fondului de salarii . Respectand ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou giulia1975 giulia1975 Buna ziua, daca dorim sa oferim angajatilor tichete cadou in valoare de 150 lei, cu ocazia Craciunului, acestea se vor impozita sau nu? Multumesc mult de ... (vezi toată discuția)