daca minorului ii este atat de rau langa mama, de ce nu solicitati reincredintarea minorului? desigur ca, daca vi s-a spus ca acesta nu vrea sa va vada, cel mai bine ste de solicitati incuviintarea dreptului de vizita, iar daca copilul isi manifesta ulterior dorinta de a sta cu dvs, atunci puteti face reincredintare, mai ales ca va fi audiat si minorul care va putea sa-si exprime opinia. Succes!
va mulțumesc pt. sfat și incurajare! 3 ani de zile am putut cu ușurința sa iau custodia lui,nici nu se opunea,dar ii baga în cap tot felul de chestii ;de ex:tatăl tău nu ma va lăsa sa te mai vad ,deși eu în fiecare week-end mai puțin când lucra și de câte ori a dorit copilul în vacanta i l-am trimis. am vrut sa vadă copilul ca doresc înțelegere ca are nevoie de ambii părinti toata viata și ca nu-l tratez ca obiectul unei dispute ci ca un om în care cred,ca singur e capabil sa facă diferențe mai ales ca erau antipozi. sincer știam ca este total lipsita de scrupule,dacă copilul este un obiect pt. ea,eu ce as fi însemnat? ganditi-va ca nu i-a spalat o pelinca, nu i-a luat o haina (desigur cu ea era foarte atenta ,nici mie in 7 ani de casnicie cu ea nu mi-a facut cadou macar un fir de ata, dar mi-a furat totul din casa,ma punea sa-mi omor mama pt. apartament aceleasi lucruri facandul-e si fostilor,era deosebit de agresiva ,punea mana pe cutit,camere salariui separate ,etc)copilul fiind crescut de mine singur apoi de fostul ei sot, însa nu ma așteptam sa fie atât de diabolica ,mai ales, v-am spus 'ma bazam pe copil.deci aveam încredere ca el va fi normal,însa învățat mi-a ascuns tot ce se premedita.din momentul apariției soțului ei, copilul s-a schimbat total în rău,încercam sa discut cu el despre schimbarea vizibila și nefireasca,dar ascundea tot ce se premedita(ex: își brusca permanent sora de 3 ani de carte înainte era apropiat, nu mai asculta nici măcar când era vorba de propria igiena),
avea bani de buzunar fără măsura de la ea,pana atunci ea nedandu-i nimic,pt. prima oara în primăvara i-a luat haine ceea ce m-a uimit ,nu o făcuse pana acum ,nu-i luase nici măcar un cadou mărunt în diferitele ocazii când i-se fac cadouri unui copil. când un om devine subit altfel decât ii este firea te întrebi ce se ascunde acolo.soția mea i-a făcut fiului meu mese festive cu tort cadouri,dar fosta nici măcar un telefon sa spună la mulți ani fetitei mele despre care ii spunea băiatului "ca s-a născut sa-i ia averile". nu a avut nici cel mai mic respect pt soția mea ca însărcinata,apoi lehuza ,cu copil mic creștea băiatul ca și pe copilul ei,îl spăla ,hrănea și când cumpăra ceva fetei ii lua și lui fără a conta ca e mai scump.
FIIND PROFUND LOVIT ȘI DEZAMÃGIT DE TOT CE S-A ÎNTÂMPLAT NU MAI VREAU CUSTODIA DUPÃ ACEASTA PALMA ,DAR SA-ȘI VADÃ SORA ÎN PRIMUL RÂND ȘI A FI ALÃTURI DE EL, A ȘTI CE I-SE ÎNTÂMPLA ESTE UN FIRESC ȘI NU AS PUTEA TRAI ALTFEL!MAI ALES CA TRECUTUL SE REPETA DAR SE VA REPETA ȘI CEEA CE A TRÃIT LA MAMA LUI ! MÃCAR ÎL POT APÃRA mai ales ca în urma ședințelor la psiholog mi s-a spus ca copilul e instabil emoțional !in plus eu stau la 2 minute de scoala,ea in itcani un cartier de periferie departe de scoală fără apa curenta,toaleta din scânduri afara în curte,mediu educativ vicios,ea își bate permanent tatăl ce locuiește în aceeași curte,ii ia pensia și-i arunca în bătaie de joc o strachina de mâncare,i-a vândut cu frații interlopi după decesul mamei ei apartamentul, bătrânul nevazand un leu simbolic.ma gândesc ca crescând copilul e posibil ca asta sa ma astepte și pe mine.sunt copilul unui profesor universitar am alte valori fata de ei,as vrea ca ființa asta care a intrat cu forța în casa mea beata peste soție,a sărit la bătaie într-un local unde eram mai mulți colegi la o zi de naștere la o colega de a mea de 52 de ani sa nu mai știu ca exista,dar de copil indiferent de preț nu ma pot rupe.când ceva nu-i convine își trimite frații bătăuși,iraționali ca și ea sa amenințe și sa lovească(ceea ce a făcut și cu martorii de la primul proces). mai rău acum ma șantajează ca nu i-am plătit pensia alimentara pe perioada cât am crescut copilul,pensia ce i-o datoram era contribuția ei,și ca ma va acuza ca în loc sa-i dau pensie lunar, i-am solicitat eu 200 lei lunar pt. copil din 2500 cât are salariu.
NIMIC DIN CEEA CE AM SCRIS NU E INFLORIT, SINCER INDIFERENT DE SITUAȚIE VREAU SA ȘTIU CE POT FACE PT. LINIȘTEA NOASTRÃ!