avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nu-mi pot auzi si nici vedea copilul crescut de mine
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nu-mi pot auzi si nici vedea copilul crescut de mine

în 2000 m-am despărțit,având un băiat minor de 4,6 ani atunci.juristul care a întocmit divorțul în comun acord a refuzat sa treacă și program de vizita minor. 5 ani jumătate, deși am deschis proces în ordonanța presedentiala, nu mi-am văzut copilul. într-o zi fosta mea soție aflând ca am intrat în posesia unei moșteniri consistente a apărut din senin și mi l-a adus cu speranța ca voi divorța de soție ,atunci însărcinata, ea fugărindu-și soțul și divorțând de el tocmai pentru a pune mana pe mine.după 3 ani jumate cât copilul a stat efectiv numai la mine, timp în care nu a comunicat cu mine decât sa ma estorcheze de bani cca 40 mil, cu împrumut, dar când trebuia sa mi-i înapoieze mi-a ras în fata spunând ca pentru banii ăștia mi-a dat copilul ,dacă am fost naiv i-a mers,exista martori ca i-am dat bani.din momentul când am insistat acum cca. 3 ani sa-mi înapoieze datoria, a rupt orice relație cu mine în 2006 ,fără a ma întreba niciodată de nevoile și problemele copilului,mai rău, mereu m-a subminat,fiind și-o sportiva de performanta în distracții și consum de alcool.măritându-se a 4 oara ,sub motivul ca vrea sa meargă cu el în vacanta,după 3 ani jumătate în care l-am crescut și am cheltuit sute de milioane cu el pt. a avea o copilărie fericita, nu ma mai lasă sa-l vad.atunci când l-a adus ,copilul a făcut parte și dintr-o ancheta sociala privind viata sa, era dezbrăcat ,(mama nu știe nici azi unde este școala lui,se poate verifica),neîngrijit și bolnav de frica,făcea noaptea în pat,tremura ,nu știa sa tina o furculița în mana(deși avea 10 ani),de-asemeni pt. aceasta situație ducându-l la medic psihiatru,plătind și ședințe de psihoterapie pt. a-l recupera pe cât posibil. ce pot face sufăr, soția mea care l-a crescut și îngrijit la fel, dar când vad fetita mea cum tremura după frățiorul ei înnebunesc de durere. cum pot face sa-l vad în week-end și în vacante?menționez ca mama fostei soții era schizofrenica cunoscuta presei din Suceava deoarece bătea femeile pe strada,soția mea moștenind din plin valorile primite-educația.se pare ca are și-o mare influenta asupra copilului .cum ?nu știu. probabil ca spre deosebire de mine lăsându-l de capul lui.cât ar costa un avocat bun și procesul?informativ, pt. a avea copilul 24 de ore în week-end și prima jumătate a oricărei vacante? nu pot lungi mai ales ca pe fondul acestei supărări am suferit un infarct faza terminala.ea de când m-a mințit cu vacanta de fapt ca și înainte refuza comunicarea total. am luat legătura și m-am întâlnit cu tatăl surpriza și copilul într-un final ,când i-am dat lucrurile .copilul tăcea ,dar tatăl surpriza mi-a spus ca ei îl lasă sa stea la mine, sa ma vadă dar copilul nu vrea. este însa evident mana ei, mai ales ca ea refuza orice dialog și acest lucru se întâmpla a 3a oara .cum are bărbat cum eu nu trebuie sa știu de copil , ce se întâmpla cu el și sa exist în vre-un fel în viata lui.un om normal chiar într-o situație cauta aplanarea ,dar ea mi-o cocea mai ales ca am rugat-o în ultimul timp sa ma sprijine măcar material ,cu 200 de lei lunar pt a completa banii cei cheltuiam pt. necesitățile lui, având un venit de peste 3500 lei ,salar + ciubuc-uri, ca asistenta la sala de operații din urgenta spitalului Suceava.atunci i-a spus copilului ca dacă nu mai am bani ,deja având concubin atunci care sa-i crească copilul ,sa se mute la ea. evident s-a folosit de noi ,acum neavând nevoie de noi a luat-o de la capăt!
Ultima modificare: Marți, 8 Septembrie 2009
Baciuc Claudiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 13:06, 8 Septembrie 2009
puteti solicita in instanta reincredintarea minorului catre dvs .
de asemenea, solicitati si stabilirea domiciliului acestuia la adresa dvs . si obligarea mamei sale la plata pensiei de intretinere .
avand in vedere faptul ca minorul are peste 10 ani, acesta va fi audiat in camera de consiliu , pt a i se cere parerea cu privire la care dintre parintii sai doreste sa locuiasca .

sau cel mai bine ar fi sa incercati sa stabiliti o relatie mai afectuoasa cu minorul , solicitand in instanta stabilirea unui program de vizitare a acestuia , iar ulterior dupa imbunatatirea relatiilor dintre dvs si minor, sa solicitati reincredintarea acestuia catre dvs .
succes!
mulțumesc la asta m-am gândit vroiam pana acum copilul sa spună da hotărât,dar ar fi vrut sa fie în asa fel sa nu calce peste mama lui și eu am trăit în nehotărâra lui,azi primind plata.
Copilul trebuie sa aiba acum in jur de 14 ani! In aceste conditii ar fi o posibilitate de reincredintare, in masura in care si acesta doreste sa fie langa dvs. Varsta ii da dreptul sa-si exprime dorinta si daca este de acord atunci instanta va va da castig de cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa cer program de vizita minor dupa divort? cioban dumitru say cioban dumitru say am o intrebare . dupa divort deoarece nu stiam ca trebuie sa cer program de vizita minor avind unul de la ordonata presedintiala cu stabilire dommiciliu minor ... (vezi toată discuția)
Drept de vizitare copil dupa divort amiabil vrobu vrobu Buna ziua, In 2011 m-am despartit de sotia mea, avand impreuna la acea data un copil de 8 luni. Despartirea s-a produs exclusiv din dorinta sotiei. Un an de ... (vezi toată discuția)
Program de vizita ionelaagapie ionelaagapie Buna ziua...daca sunt divortata de 2ani jum,cu un copil de 4ani,care in tot acest timp tatal copilului l a vizitat de 3 ori,si de 2 ori in prezenta mea...vine ... (vezi toată discuția)