avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere

Buna seara,

Ma puteti ajuta si pe mine sa-mi spuneti dupa cat timp il pot da in judecata pe fostul sot ptr neplata pensiei alimentare? mentionez ca am un copil cu nevoi speciale care nencesita medicamente , aparatura ptr monitorizare, are Diabet Zaharat tip 1 , eu nu pot sa ma intorc la munca ptr ca trebuie sa stau in permanenta cu fetita care aproape 9 ani si inca nu beneficiem de grad grav ptr a putea fi insotitor la ea, ne descurcam foarte greu din alocatia feitei de 200 lei si ajutorul ptr boala de 79 lei . Fostul este plecat la munca in strainatate si-a gasit pe altcineva, ii intretine copilul respectivei si pe al lui...... Am incercat sa fiu intelegatoare, sa ramanem prieteni ptr a putea discuta si ptr a nu suferii fetita prea mult ( il adora), dar asa nu mai pot trai!
Va rog cine ma poate indruma cu solutii concrete ?
Multumesc anitcipat si va doresc numai bune
Cel mai recent răspuns: marinaalexandrescu , utilizator 10:13, 22 Ianuarie 2017
Buna seara,
Conform art. 378 C.Pen.
Abandonul de familie
(1) Săvârşirea de către persoana care are obligaţia legală de întreţinere, faţă de cel îndreptăţit la întreţinere, a uneia dintre următoarele fapte:
c) neplata, cu rea-credinţă, timp de 3 luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească,
se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Deci daca nu a platit 3 luni formulati plangere penala.
Solicitati si comisie rogatorie daca stiti unde este!
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Ianuarie 2017
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Multumesc mult ptr raspuns , nu stiu ce este si unde este aceasta comisie. imi puteti da mai multe detalii? multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in instanta pentru plata pensiei ioanpas ioanpas Buna ziua as dori sa deschid actiune in insatata pe cale civila pt neplata pensiei de intretinere minori ...intrebarea este imi trebuie avocat ? sau cum ar ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie de intretinere ! Sonyaa Sonyaa Buna ziua ! As avea nevoie de niste lamuriri,va rog ! Divort cu doi copii minori,ramane in pronuntare la data de 20.08.2015,se amana de 3 ori,se da in sfarsit ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie. când se formulează plângerea penală? Monica1606 Monica1606 Buna Ziua!am divortat in februarie 2016 si pana in ianuarie 2017 fostul sot nu a platit pensie alimentara,am facut plangere pe ala si dupa 6luni primesc prin ... (vezi toată discuția)