avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Comision de 1% cerut vanzatorului imobilului fara sa ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Comision de 1% cerut vanzatorului imobilului fara sa existe contract

Buna ziua. Scurt si la obiect. Am dat la ziar anunt pentru vanzarea unii imobil. Agentia imobiliara a adus clientul. Ne m inteles la pret. Clientul in urma contractului cu agentia trebuie s aplateasca 2% comision. Agentia imi cere mie 1% comision ca mi agasit client CU TOATE CA EU NU AM FACUT CONTRACTCU EI. Refu sa platesc. Agentia nu mai vine cu clientul pe motiv ca eu am facut contract cu ei si acum nu vreau sa platesc... MINCIUNI PARSIVE!!!!cum rezolv aceasta situatie ? VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 23:31, 23 Ianuarie 2017
Cand ati fost contactat de agentie vi s-a pus in vedere incheierea unui contract de intermediere?
Daca nu aveti contract incheiat nu platiti nimic.
In general anunturile de vanzare de pe net sau din ziare postate direct de proprietari sunt urmarite de agentiile imobiliare care incearca sa se interpuna intre vanzatori si cumparatori.
Ma indoiesc ca un client nu mai vine pentru ca agentia le zice sa nu vina, sau ca agentia renunta la 2% pentru ca nu iau si 1%. Atentie sa nu cumva sa va ceara bani anticipat, adica sa le dati 1% ca sa vina cu clientii - atunci e clar ca e pacaleala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil - agentie imobiliara AlexPetru AlexPetru In situatia in care am scos la vanzare un apartament si sunt contactat de un agent imobiliar, care vine cu un cumparator, daca eu cer ca in cazul acestei ... (vezi toată discuția)
Proprietari treziti-va - vanzare imobile prin agentie dasca7777 dasca7777 Nu inteleg de ce proprietarii nu dau anunturi mai multe pe siteuri si prin ziar. Oriunde sun imi raspunde o agentie imobiliara , care imi ofera detalii si care ... (vezi toată discuția)
Contractul de vizionare al agentiilor imobiliare lony_269 lony_269 Buna ziua, ma numesc Loredana iar problema mea este urmatoarea: am cautat in ziarul local anunturi cu apartamente de vanzare, am sunt la un anunt care m-a ... (vezi toată discuția)