avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Teren agricol fara acte notariale
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Teren agricol fara acte notariale

Detin un teren agricol cumparat de 15 ani,pe baza unei declaratii data la primarie.Cum pot deveni proprietar de drept, nu am bani sa platesc notarulMultumesc.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 17:47, 22 Ianuarie 2017
De la cine ati dobandit terenul? Ce declaratie ati dat la primarie?
Daca l-ati cumparat de ce nu ati facut acte la momentul cumpararii?
Ultima modificare: Duminică, 22 Ianuarie 2017
cyan, moderator
Am cumparat de la o persoana fizica,n u am avut bani sa platesc actele,cel care mi.a vandut a dat o declaratie ca a prmit banii de la mine, si ca este de acord sa treaca terenul pe pozitia mea.
Veti avea vreodata bani sa perfectati transferul proprietatii?
Terenul are cadastru?
Legislatia privind vanzarea terenurilor agricole s-a modificat, vanzatorul trebuie sa afiseze la primarie oferta de vanzare timp de 30 zile, etc..
Daca vanzatorul traieste mergeti la notar si incheiati contract de vc in forma autentica. De la 1 febr vanzatorul este scutit de impozitul pe vanzare ptr valoare mai mica de 450 mii lei.
Daca nu vre atunci pentru a intra in posesia de drept a terenului trebuie sa introduceti o actiune in justitie pentru ca instanta sa pronunte o hotarare judecatoreasca care sa tina loc de act de vanzare cumparare.. Dar cum nu aveti bani de notar cel mai probabil nu veti avea nici de avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare teren extravilan lili ticala lili ticala Am cumparat in 2001 un teren de 1ha(extravilan) in baza unei conventii(intre mine si vanzator)in prezenta a 2 martori;as dori sa ma intabulez,deoarece ... (vezi toată discuția)
Un mic ajutor la vanzarea unui teren extravilan adrian73 adrian73 Buna ziua, am o nelamurire> bunici mei ( de fapt , numai bunica mai traieste), au un pamant extravilan, cu titlu de proprietate. acest titlu de proprietate ... (vezi toată discuția)
Cumparare pamant andreisuciu73 andreisuciu73 buna tuturor.as vrea sa stiu la cumpararea unui teren care in cartea funciara ii trecut ca si teren arabil,cu suprafata de 650m cat m ar costa toate taxele la ... (vezi toată discuția)