avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Marturie mincinoasa-suspendare proces
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Marturie mincinoasa-suspendare proces

Daca in cursul judecatii se suspecteaza ca un martor a facut ő marturie mincinoasa sí condamnare,achitare,incetarea se bazeaza foarte múlt de aceasta marturie ce se intampla?se suspenda procesul pana la sfarsitul anchetei? (Ál ininfractiunii de marturie mincinoasa?)
ART. 360 c.p.p.
Constatarea infracţiunilor de audienţă
(1) Dacă în cursul şedinţei se săvârşeşte o faptă prevăzută de legea penală, preşedintele completului de judecată constată acea faptă şi îl identifică pe făptuitor. Încheierea de şedinţă se trimite procurorului competent.
(2) În cazul în care procurorul participă la judecată, poate declara că începe urmărirea penală, pune în mişcare acţiunea penală şi îl poate reţine pe suspect sau pe inculpat.

Nu se suspenda cauza, judecatorul nu va tine cont de respectiva declaratie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce va face instanta + ce va pati un martor mincinos ? oanaportar oanaportar - daca intr-un dosar civil sau penal un martor audiat da o Declaratie in fata unei instante de judecata iar dupa un Termen, dupa audierea acestuia, na din ... (vezi toată discuția)
Declaratiile suspectului in calitate de martor, raspunderea pentru marturie mincinoasa eusaisapte eusaisapte Daca unui suspect i s-a luat declaratie in calitate de martor, raspunde pentru savarsirea Marturiei mincinoase? Am observat ca suspectului i s-au luat ... (vezi toată discuția)
Acuzat de infractiunea de Încălcarea solemnităţii şedinţei cf. art. 278 din cp!? eusaisapte eusaisapte am aflat in lipsa mea ca am fost acuzat de infractiunea de Încălcarea solemnităţii şedinţei cf. art. 278 din CP Situatia de fapt e descrisa ... (vezi toată discuția)