avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Suspendarea contractului individual de munca pe ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Suspendarea contractului individual de munca pe perioada determinata- functie publica

Buna ziua,

In prezent lucrez in privat dar exista oportunitatea sa fiu numit pe o functie publica. Doresc sa stiu daca pot sa imi suspend contractul individual de munca pe o perioada de sa zicem 6-12 luni, iar acest lucru nu este incompatibil cu functie publica pe care voi fi numit.
Functia publica este in guvern la nivelul esalonului 2, de subsecretar/secretar de stat.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Alina_Ion , utilizator 11:27, 26 Februarie 2020
Art. 50 C.mun.
Contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii:
....
d) exercitarea unei functii in cadrul unei autoritati executive, legislative ori judecatoresti, pe toata durata mandatului, daca legea nu prevede altfel;
.....
freeelis a scris:

Art. 50 C.mun.
Contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii:
....
d) exercitarea unei functii in cadrul unei autoritati executive, legislative ori judecatoresti, pe toata durata mandatului, daca legea nu prevede altfel;
.....

Multumesc,

Si oare ANI, nu ma poate declara incompatibil in aceasta situatie ? Chiar daca sunt suspendat de la compania unde lucrez acum, incetarea raporturilor de munca nu este indeplinita complet.
Nu va poate declara incompatibil , avand in vedere textul mai sus mentionat.
Revin si eu la acest subiect. Am o situatie identica. Si totusi, suspendam cim cu art. 50 lit. d, dar la numirea in functie nu se specifica perioada ca la cei cu mandat. In revisal trebuie specificata perioada. Ce perioada trecem? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o intrebare privind revisal . un contract pe perioada ... Anakina35 Anakina35 Buna ziua, am o intrebare privind Revisal . Un contract pe perioada determinata poate fi suspendat pentru a ocupa prin numire o functie de conducere ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate functionar public- consilier local tibi68 tibi68 Buna ziua. Functionarul public, angajat al unei primarii, se afla in incompatibilitate cu functia de consilier local dintr-un consiliu local, altul decat ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim mihialescu mioara mihialescu mioara salariat la o societate cu capital integral privat este numit intr-o functie de consilier ministru la un minister. solicita suspendarea cim de la societate. in ... (vezi toată discuția)