avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Poprirea pensiei.
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Poprirea pensiei.

Sunt pensionar de drept in varsta de 61 ani. In urma unor probleme legate de ginerele meu am facut greseala de a-l ajuta si am facut imprumut la banca, mai precis la 6 banci pentru a putea beneficia de suma dorita. In urma faptului ginerele nu a putut plati bancile iar eu am ramas cu aceste rate care eu nu le pot plati si in urma acestui fapt acum pensia mea este blocata in totalitate.
Dupa lungi discutii la telefon cu persoanele de la banca mi s-a spus ca pana nu achit suma integrala nu mi se va debloca pensia. Stiu ca 30% din pensie se poate retine si restul sa mi se dea. Exista dreptul ca bancile sa-mi opreasca toata pensia???
Ce pot face pentru a intra din nou in posesia pensiei???
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 23:25, 7 Septembrie 2009
Poprirea se dispune asupra a 1/2 din venit .
Ultima modificare: Marți, 8 Septembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Daca sunt mai multe urmariri asupra aceleiasi sume, urmarirea nu poate depasi 1/2 din venitul lunar net (art. 409, alin. 2 Cod procedura civila). Nimeni nu poate sa suspende plata platii drepturilor de pensie; suspendarea se face in conditiile strict si limitativ prevazute de Legea nr. 19/2000.

Spuneti ca ati facut credite la 6 banci. Poprirea pe pensie este infiintata la solicitarea creditorilor dvs., de catre serviciul Plati Beneficii din cadrul casei teritoriale de pensii. Persoanele cu care trebuie sa luati legatura sunt cei din cadrul acestui serviciu, discutiile cu creditorii dvs. nu pot avea o finalitate in sensul dorit de dvs.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Ar mai fi o solutie (cei drept f. greu de realizat din cauza varstei/pensionar) :incercati/cautati un al 7-lea creditor, cu care sa faceti un contract de preluare credite/datorii, cu o esalonare mai indelungata, pentru a putea face fata ratelor.(depinde de marimea totala a creditelor pe care le aveti:"> )
Ultima modificare: Luni, 7 Septembrie 2009
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cazul creditului bancar pentru nevoi personale Rusu Tiberiu Rusu Tiberiu - în cazul pensionarii de boala (cu incapacitate de munca), banca cum isi va mai recupera creditul? - îsi va recupera creditul din pensie, sau va astepta ... (vezi toată discuția)
Blocarea contului alexandraflorea alexandraflorea buna ziua!am si eu o intrebare:parintii mei,au luat un credit de la banca in urma cu 6 ani. pe parcurs,ei s-au certat si nu s-au mai inteles cu privire la ... (vezi toată discuția)
Poprire asupra pensiei ASUL28 ASUL28 Buna ziua! Socrului meu i se retine deja din pensie 1/3 pentru rate si alte datorii.Acuma a primit o comunicare de la executor judecatoresc in baza unui ... (vezi toată discuția)