avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Poprire asupra pensiei
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Poprire asupra pensiei

Buna ziua!
Socrului meu i se retine deja din pensie 1/3 pentru rate si alte datorii.Acuma a primit o comunicare de la executor judecatoresc in baza unui contract de microcredit IFN neonorat, prin care se specifica faptul ca s-a dispus poprirea veniturilor pe care le primeste de la Casa Judeteana De Pensii pana la concurenta sumei de 26.000 lei.
Au voie sa-i opreasca toata pensia?pana se recupereaza toata suma?
Sau putem face ceva legal pt a impiedica acest lucru,suntem de acord sa se opreasca jumatate din pensie si sa se impartala toti creditorii, dar nu se poate sa nu primeasca nici un leu, ca nu are din ce trai.Va rog sa-mi spuneti ce putem face.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:07, 6 Decembrie 2011
si eu as vrea un raspuns la aceasta intrebare!!
Atunci am aprecia un raspuns avizat!Ce se poate face?se pate face o contestatie la proprirea intregii pensii?Le da legea acest drept,sa opreasca toata pensia,fiind singurul venit ?Multumesc!
Avem vreo sansa daca executorul judecatoresc a trecut gresit numarul incheieri judecatoresti in comunicare?
Eu nu inteleg de unde ati tras dvs. concluzia ca cei de la pensii vor pune poprire pe toata pensia. Nu se va intampla acest lucru. Se va respecta art. 409, alin. (2) Cod procedura civila, in sensul ca se va retine si se va pune la dispozitia creditorilor socrului dvs. jumatate din pensie intrucat sunt mai multe urmariri.
Pentru ca luna trecuta i-a ramas 1 leu in contul in care se primeste pensia, pt ca s-a facut retinere si de la casa de pensii si blocarea contului bancar de catre finante, dar cred ca o sa se rezolve asta renuntand la banca si primind pensia prin posta.
Multumesc mult pentru timpul acordat.

Alte discuții în legătură

Poprire pe venituri salariale ContSters195143 ContSters195143 Buna ziua, Ma numesc Florentin, iar prin neonorarea unui credit bancar mi-a fost blocat cardul destinat veniturilor salariale. Mentionez ca prin blocarea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! am poprire pe pensie de la casa de pensii . primesc ... Lucky3 Lucky3 Buna ziua ! Am poprire pe pensie de la casa de pensii . Primesc restul prin posta . As dori sa imi fac cont bancar . M-ar ajuta o adeverinta de la Casa de ... (vezi toată discuția)
Poprire pensie andreean78 andreean78 buna seara, tatal meu, in anul 2001 si-a infiintat o societate comerciala si a incheiat un contract cu Casa de Pensii prin care se obliga sa plateasca lunar o ... (vezi toată discuția)