avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... poprire pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

poprire pensie

buna seara,
tatal meu, in anul 2001 si-a infiintat o societate comerciala si a incheiat un contract cu Casa de Pensii prin care se obliga sa plateasca lunar o contributie echivalenta salariului de 5 milioane (la acea data). a platit acea obigatie doar o luna. din aceasta cauza i s-au calculat penalitati ce au ajuns in sept 2009 la suma de 32.000 RON (contributiile neplatite + penalitatile de rigoare). el putea sa iasa la pensie inca din 2005 dar nu s-a interesat si cand s-a dus la Casa de Pensii i-au spus ca intai sa plateasca datoriile apo va putea beneficia de pensie.... pana la urma a reusit sa-si faca dosarul de pensionare. i s-a calculat pensia (cam 1145 RON). s-a angajat ca lunar sa i se opreasca din pensie 320 RON pentru achitarea datoriei. astazi insa i-a venit o instiintare prin care i se aduce la cunostinta ca in temeiul art. 149 din OG 92/2003 i se va opri toata pensia si se va vira in contul Casei de Pensii. este corect acest lucru? de ce acum 3 luni i s-a permis si chiar a semnat o hartie prin care el facea cerere ca sa i se opreasca din pensie doar 320 RON iar acum vor sa-i opreasca toata pensia? chiar asa disperat e guvernul nostru dupa bani? ce am putea face in aceasta situatie?

multumesc anticipat pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:04, 29 Ianuarie 2010
Nu se poate face poprire pe intreaga pensie ci numai un procent.
Tatalui dvs. i s-a adus la cunostinta de catre cei de la casa de pensii o prostie. Ma scuzati, dar asta este realitatea!
Conform art. 409, alin. (1) Cod procedura civila, poprirea nu se poate infiinta pe mai mult de 1/3 din cuantumul pensiei. Nimeni nu-i va retine toata pensia, stati linistit.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire asupra pensiei ASUL28 ASUL28 Buna ziua! Socrului meu i se retine deja din pensie 1/3 pentru rate si alte datorii.Acuma a primit o comunicare de la executor judecatoresc in baza unui ... (vezi toată discuția)
Infiintare a popririi anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie : in calitate de angajator , am primit de la serviciul de impozite si taxe locale adresa de ... (vezi toată discuția)
Intrebare - poprire peste limita anamariamario anamariamario Buna ziua.am poprire pe venit iar azi aveam de ridicat o diferenta de salriu de 174 lei angajatorul mi i-a oprit pe toti este normal asa ceva?va multumesc (vezi toată discuția)