avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită infiintare a popririi
Discuție deschisă în Executare silită

infiintare a popririi

Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie : in calitate de angajator , am primit de la serviciul de impozite si taxe locale adresa de infiintare a popririi in baza art 149 OG 92/2003, pentru un angajat al firmei, adresa cuprinde somatie si titlu executoriu. Angajatul are amenzi auto. Firma este obligata sa faca aceste retineri ? in caz ca da, care ar fi procentul din salariul net , care trebuie virat ?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: andrada_sb , utilizator 09:36, 27 Ianuarie 2012
In conformitate cu dispozitiile art. 409 ind.1, alin.1 C.Proc.Civ, dumneavoastra veti retine cota de 1/3 din venitul lunar net al angajatului, pe care il veti vira in contul indicat de cel de la impozite si taxe.
in cazul popririi, salariatul trebuie anuntat in scris sau doar verbal ?

trebuie facuta adresa catre serviciul de impozite si taxe locale, precum ca societatea va face poprirea asupra venitului salariatului, conform titlului executroriu trimis de acestia?
Da, trebuie facuta adresa din partea angajatorului catre serviciul de impozite si taxe prin care se mentioneaza ca ati luat la cunostinta de existenta somatiei si a titlului executoriu si ca urmeaza sa consemnati suma si sa o virati catre cei de la impozite si taxe ( respectiv cota de 1/3 din venitul lunar net al salariatului). In dovedirea sumei pe care o veti vira este bine sa atasati si o adeverinta de salariu, care ateste veniturile salariatului pentru ca in functie de aceasta se va calcula cota.
Este bine sa notificati salariatul in scris, punandu-i in vedere ca dumneavoastra aveti calitate de tert poprit si ca in baza titlului executoriu emis de cei de la impozite si taxe trebuie sa procedati la poprirea veniturilor acestuia.
Ultima modificare: Vineri, 27 Ianuarie 2012
andrada_sb, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire bvr bvr Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu cateva sugestii. Am primit prin posta o adresa de infiintare a popririi pentru un salariat. Cum trebuie sa procedez in ... (vezi toată discuția)
Poprire din salar ContSters200727 ContSters200727 Buna ziua, Am rugamintea sa imi raspundeti la urmatoarea problema. Am primit la sediul firmei o adresa de infiintare a popririi de la Dir.Gen a Finantelor ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu magdalenacucu magdalenacucu Buna ziua, Se poate face porire pe salariu fara acceptul salaritului ? Cat este cota maxima de poprire din salariu? (vezi toată discuția)