Buna ziua,
Am rugamintea sa imi raspundeti la urmatoarea problema.
Am primit la sediul firmei o adresa de infiintare a popririi de la Dir.Gen a Finantelor Publice pentru retinere pe statul de plata al unui angajat a darilor neachitate de acesta la stat, aferente societatii pe care o detine.
Este suficienta aceasta adresa si titlul executoriu atasat, pentru a retine pe statul de plata sume in fiecare luna, pana la acoperirea datoriei? Daca in adresa nu se mentioneaza decat suma totala datorata, in baza a ce document noi putem stabili suma lunara de retinut in fiecare luna?
Va multumim.
Executarea prin popriere a creantelor datorate bugetului de stat se face in temeiul art. 149 Cod procedura fiscala, documentele mentionate de dvs. sunt cele precizate in cuprinsul alin. 7 din articolul precizat.
Normele de aplicare ale art. 149 prevad la punctul 4 ca salariile si alte venituri periodice sunt urmaribile in conditiile prevazute de art. 409 Cod procedura civila.
Conform art. 409 Cod procedura civila salariile si veniturile periodice realizate din munca pot fi urmarite pana la 1/3 din venitul lunar net pentru orice alte datorii.