avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hotarare Curtea de Apel Ajutor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hotarare Curtea de Apel Ajutor

Buna ziua va atasez mai jos hotararea Curtii de Apel si intrebarea mea este.Cum pot proceda acum pentru a obtine cat mai repede permisul fara a astepta hotararea difinitiva care bineinteles am inteles ca dureaza 2 luni pana vin...aceasta hotarare a fost data pe data de 16.ianuarie saptamana trecuta.ce trebuie sa fac , (cerere) etc pentru a avea hotararea legalizata sa pot merge cu ea la politie.

Solutia pe scurt: Admite apelul formulat de inculpatul , împotriva sentinţei penale nr.138 din data de 10.11.2016, pronunţată de Judecătoria Brezoi, în dosarul nr. 2016. Desfiinţează în parte sentinţa şi rejudecând dispune următoarele: Înlătură dispoziţia de condamnare a inculpatului la pedeapsa aplicată de prima instanţă. În baza art. 336 alin. 1 din Cp cu aplicarea art. 396 alin. 10 din Cpp, stabileşte pentru inculpat o pedeapsa de 8 luni închisoare. În baza art. 83 din Cp amână aplicarea pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Pe durata termenului de supraveghere inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: - să se prezinte la serviciul de probaţiune Sibiu, la datele fixate de acesta; - să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; - să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; - să comunice schimbarea locului de muncă; - să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. (1) lit. c) - e) se comunică serviciului de probaţiune. În baza art. 83 alin. 4 Cp. atrage atenţia inculpatului asupra revocării amânării aplicării pedepsei în cazul săvârşirii unei noi infracţiuni în cursul termenului de încercare sau a nerespectării cu rea credinţă a măsurilor de supraveghere sau a obligaţiilor impuse. Menţine în rest dispoziţiile sentinţei apelate. În baza art. 275 alin. 3 Cpp, cheltuielile judiciare din apel rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 16 ianuarie 2017, la Curtea de Apel Piteşti - secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie
Cel mai recent răspuns: radu20 , utilizator 12:37, 23 Ianuarie 2017
Sfatul meu este să mergeți la Curtea de Apel și să solicitați eliberarea unui certificat de grefă care să conțină soluția pronunțată de instanță.
Cu acest certificat, vă prezentați la poliție.
Vedeți că este posibil sa vă fie suspendat permisul de conducere pe o durată de 90 de zile, conform art.103 OUG 195/2002.
Ultima modificare: Luni, 23 Ianuarie 2017
Francisc Gerber, Avocat
Multumesc .mai astept si alte sfaturi.carnetul imi este suspendat de 2 ani de zile.atat a durat procesul nu cred ca se mai pune peoblema de suspendatre 90 zile atata timp cat nu face referire la asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum trebuie sa procedez pentru a-mi recupera permisul daca la apel am primit o pedeapsa cu aminarea pedepsei. lazarescupaul lazarescupaul Ce urmeaza sa fac dupa pronuntarea apelului ,cum procedez pentru recuperarea permisului suspendat din anul 2014. Ora estimata: 08:30 Complet: ... (vezi toată discuția)
Noul cod, beneficiez de ceva ? SavaDan SavaDan Tip solutie: Soluţionare Solutia pe scurt: Admite recursul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti împotriva sentinţei penale nr. 4923 ... (vezi toată discuția)