Mama mea lucreaza ca vanzatoare intr-un magazin si ar vrea sa plece.
In contract are mentionat faptul ca, in cazul demisiei, trebuie sa respecte o perioada de preaviz de 20 de zile lucratoare.
Daca ar pleca cu lichidare la zi, angajatorul mai are obligatia de a achita salariul datorat pana in data respectiva si implicit de a plati zilele de concediu ramase?
Chiar daca perioada de preaviz va fi respectata, s-ar putea sa existe probleme in a obtine acele sume de bani datoare asa mai adresez o intrebare: care ar fi cel mai bun mod de actiune pentru a se asigura ca in momentul terminarii contractului, angajatorul ii va plati integral toata suma datorata (salariu + zile de concediu)?
1. Lichidarea la zi nu exista. Fie solicita incetarea c.i.m. cu acordul partilor, fie prin demisie.
Demisia poate fi cu sau fara preaviz.
2. Indiferent de temeiul incetarii c.i.m., angajatorul este obligat sa plateasca drepturile salariale aferente pana la data incetarii c.i.m. la data stabilita in c.i.m. pentru plata salariului.
Este posibil??!??!
georgika
Vreau sa plec de la firma unde lucrez...intre timp eu am depus CV pt un alt job, vreau sa stiu in momentul in care o sa fiu chemata la celalalt job (God help ... (vezi toată discuția)