avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Avize medicale si psihologice retinute in original
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Avize medicale si psihologice retinute in original

Buna ziua,intrebarea mea este:cum imi pot recupera avizele psihologice si medicale,care mentionez ca sunt plătite de mine si NU de firma angajatoare,patronul refuza sa mi le înapoieze motivand ca trebuie sa aiba o dovada ca am lucrat legal la el.i am explicat ca poate pastra copii,insa nu a fost de acord,Ce pot face?cui sa ma adresez?mi se pare o bătaie de joc pe banii mei..Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Nicolae liviu uonut , utilizator 10:16, 27 Ianuarie 2017
Adresă-vă ITM. Cheltuielile legate de controlul medical la angajare și cel periodic cad în sarcina angajatorului.
ITM-ul nu are competenta in restituirea unor documente in original salariatului.

Totusi o sa incerc la ITM,am fost la unitatea medicală la care am efectuat controalele,au refuzat sa imi elibereze alte hărtii,au zis ca trebuie sa platec din nou,nu inteleg
Daca va schimbati locul de munca, atunci la schimbarea locului de muncă în altă unitate, lucrătorului i se vor înmâna, la solicitare, copii ale dosarului său medical şi ale fişei de identificare a factorilor de risc profesional, pentru a fi predate structurii de medicina muncii a unităţii respective.
Am inteles,mi se pare corect,eu am solicitat insa am fost refuzat si jignit pe deasupra,in România asta i sport national,practicat de majoritatea patronilor,nu suntem văzuti ca muncitori suntem "cerșetori de servici"asa mi s a spus,insa eu nu vreau sa stau cu mâinile în sân,as vrea sa reclam undeva,sa se i a masuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechimea in cartea de munca ContSters233635 ContSters233635 AM lucrat la o firma 2005-2007 nu mia dat contractul am copii dupa protectia muncii si in cartea de munca nu este trecut. APOI in 2007 am semnat contracul cu ... (vezi toată discuția)
Final de riscuri profesionale Remus021 Remus021 Cum pot obține fişa de riscuri profesionale de la firma unde am lucrat dacă acum firma este închisă şi patronul refuză să mă ajute.Am nevoie de ea la ... (vezi toată discuția)
Firma la care am lucrat refuza sa-mi dea cartea de munca ContSters163314 ContSters163314 In luna mai (24.05.2010) mi-am dat demisia la firma la care lucram, patronul firmei nu a fost de acord sa o semneze si a rupt-o spunandu-mi ca nu este de ... (vezi toată discuția)