Locuiesc la etajul 4 al unui bloc . Proprietarul de la apartamentele de sub mine ( parter, et. 1 , et. 2 si 3 )vrea sa cumpere si etajul 4 , pentru aceasta el face presiune asupra noastra pentru ai vinde apartamentul . Eu nu am vrut sa il vand , motiv pentru care el incearca sa da vine pe noi ca l-am inundat si ca am provocat daune apartamentelor de mai jos . Inainte reclamantul avea doar parterul , etajul 1 si 2 , si punand presiune pe vecinii de la etajul 3 ei s-au mutat . Acum pune presiune pe noi cei de la etajul 4 . Precizez ca apartamentele de la etajul 3 , unde au stat vecinii nostri sunt in conditii bune , pe cand cele de la parter , etajul 1 si 2 sunt degradate . Mentionez de asemeanea ca apartamentele respective nu sunt incalzite de ani buni . ( cel putin 5 ani ) . Iar reclamatul iernile trecute a lasat geamurile deschise la toate apartamentele , sa ne faca rau . Din aceasta cauza i-au crapat toate tevile de apa si canalizarea . Pentru aceasta el ne-a dat in judecata zicand ca noi am stricat apartamentele .
Este necesara o expertiza judiciara de specilaitate care sa stabileasca cauza degradarilor si de unde provin,puteti sa va desemnati si dvs.un expert parte.
Daca se va ajunge in instanta, respectivul trebuie sa dovedeasca ca daunele s-au produs din vina dvs.
Presupun ca exista o asociatie de proprietari si in cadrul acesteia se regasec cheltuielile efectuate (facturi, chitante, masuratori de debite de utilitati consumate pe apartamente, etc.), utile in cadrul unei expertize tehnice judiciare dispuse de instanta de judecata.
Cam cat ar costa o expertiza tehnica pentru toate apartamentele de sub noi ( 4 la numar ) ? Ce acte ar trebuie sa cerem de la Asociatie pentru a ne dovedi nevinovatie ? Multumesc!
Costurile expertizei sunt greu de apreciat, dar nu sunt mici, in conditiile in care vor fi mai multe obiective (pentru 4 apartamente) la care va raspunde expertul, obiective aprobate de instanta de judecata. Expertul va sti ce documente sa ceara de la asociatia de proprietari (cota parte/ lunar, masuratori de utilitati/ luna, etc.). Partea in proces care pierde procesul poate plati in final, dupa o hotarare definitiva a instantei, cheltuielile de judecata daca acestea sunt solicitate de partea care a castigat procesul.