avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza daune inundatii apartament
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza daune inundatii apartament

Locuiesc la etajul 4 al unui bloc . Proprietarul de la apartamentele de sub mine ( parter, et. 1 , et. 2 si 3 )vrea sa cumpere si etajul 4 , pentru aceasta el face presiune asupra noastra pentru ai vinde apartamentul . Eu nu am vrut sa il vand , motiv pentru care el incearca sa da vine pe noi ca l-am inundat si ca am provocat daune apartamentelor de mai jos . Inainte reclamantul avea doar parterul , etajul 1 si 2 , si punand presiune pe vecinii de la etajul 3 ei s-au mutat . Acum pune presiune pe noi cei de la etajul 4 . Precizez ca apartamentele de la etajul 3 , unde au stat vecinii nostri sunt in conditii bune , pe cand cele de la parter , etajul 1 si 2 sunt degradate . Mentionez de asemeanea ca apartamentele respective nu sunt incalzite de ani buni . ( cel putin 5 ani ) . Iar reclamatul iernile trecute a lasat geamurile deschise la toate apartamentele , sa ne faca rau . Din aceasta cauza i-au crapat toate tevile de apa si canalizarea . Pentru aceasta el ne-a dat in judecata zicand ca noi am stricat apartamentele .
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:48, 24 Ianuarie 2017
Este necesara o expertiza judiciara de specilaitate care sa stabileasca cauza degradarilor si de unde provin,puteti sa va desemnati si dvs.un expert parte.
Daca se va ajunge in instanta, respectivul trebuie sa dovedeasca ca daunele s-au produs din vina dvs.
Presupun ca exista o asociatie de proprietari si in cadrul acesteia se regasec cheltuielile efectuate (facturi, chitante, masuratori de debite de utilitati consumate pe apartamente, etc.), utile in cadrul unei expertize tehnice judiciare dispuse de instanta de judecata.
Cam cat ar costa o expertiza tehnica pentru toate apartamentele de sub noi ( 4 la numar ) ? Ce acte ar trebuie sa cerem de la Asociatie pentru a ne dovedi nevinovatie ? Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 23 Ianuarie 2017
SDI007, utilizator
Costurile expertizei sunt greu de apreciat, dar nu sunt mici, in conditiile in care vor fi mai multe obiective (pentru 4 apartamente) la care va raspunde expertul, obiective aprobate de instanta de judecata. Expertul va sti ce documente sa ceara de la asociatia de proprietari (cota parte/ lunar, masuratori de utilitati/ luna, etc.). Partea in proces care pierde procesul poate plati in final, dupa o hotarare definitiva a instantei, cheltuielile de judecata daca acestea sunt solicitate de partea care a castigat procesul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mirosuri (posibil ilegale?!) prin aerisire - bloc lauraFT lauraFT Buna ziua! In scara noastră avem o situație legată de aerisirile verticale și fumat. Una dintre vecine (la ultimul etaj) ne-a instiintat ca prin ... (vezi toată discuția)
Cum pot rezolva problema modificarilor neautorizate de catre fostul proprietar val1234 val1234 In urma cu 3 luni am cumparat un apartament in care bucataria a fost marita prin desfiintarea debaralei. Evaluatorul bancar(l-am cumparat prin banca) a ... (vezi toată discuția)
Daune repetate provocate de vecinul de deasupra ... buna seara... locuiesc la etajul 3 ...de aproximativ 20 de ani ... elenabrasov elenabrasov Buna seara... Locuiesc la etajul 3 ...de aprozimativ 20 de ani fiul dependent de alcool al proprietarului de la etajul 4 a daramat acoperisul balconului ceea ... (vezi toată discuția)