avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Pot beneficia de garanție?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Pot beneficia de garanție?

Bună ziua. În urma cu un an am cumpărat online un TV de la Altex . Tv mi-a ajuns doar cu certificatul de garantie și fără factura fiscala. Acum, cum tv mi s-a defectat trebuie sa îl duc la service, dar fără factura fiscala nu voi beneficia de garanție. Dețin e-mail de confirmare a comenzii la Altex și chitanța primita de la curier în care este specificat suma incasa, pentru ce anume și în contul cui merg banii (Altex Romania). Am apelat la cei de la Altex pentru eliberarea unei copii după factura dar mi-au spus ca nu este posibil și mi-au recomandat sa plătesc reparația. Dacă i-aș acționa în judecata sunt șanse sa câștig?
Cel mai recent răspuns: Biglau , utilizator 20:12, 23 Ianuarie 2017
O actiune in instanta este de durata.
Faceti o sesizare la ANPC si anexati dovezile achizitiei si raspunsul vanzatorului privind factura si propunerea platii reparatiei in garantie. Evantual mai incercati cu sperietura Anpc iar daca nu tine atunci trimiteti sesizarea online de pe siteul anpc.
ANPC București unde a fost trimisa reclamația mea a arătat maxim dezinteres. Au trecut 30 zile lucrătoare + maine se fac încă 15zile peste conform termenului legal pentru a mi se da un raspuns. Nici nu mai știu la cine sa apelez...stau cu dovezile în mana și nu ma baga nimeni în seama

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Produs cumparat online defect sod54321 sod54321 Am cumparat online un notebook ASUS de la Domo. A functionat 2 ore si apoi s-a oprit brusc. Am sesizat defectiunea in aceiasi zi, 7.01.2015 (seara la 9:03), ... (vezi toată discuția)
Am platit pentru un produs nou si mi-au trimis un produs defect, iar acum nu vor sa imi restituie banii!!!am cumparat un cuptor electric de la altex si l-am primit prin ... mirelasteica mirelasteica Am cumparat un cupltoe electric de la Altex si l-am primit prin curier, acesta avea mari defectiuni geam spart, bara indoita si am cerut returul , ori ... (vezi toată discuția)
Garantie fara bon fiscal Cinthya Cinthya Buna ziua! Am achizitionat un TV de la Altex, iar in luna mai a acestui an imi va expira garantia. Detin certificatul de garantie stampilat de Altex, pe ... (vezi toată discuția)