avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Programul de lucru.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Programul de lucru.

Buna ziua, pe perioada iernii am un program de lucru de 12 cu 12,(numai de noapte)la o SC de salubrizare apartinand unei primarii.Intrebare : avand in vedere ca societatea are un statut sa zicem DE INTERVENTII si ca in contractul colectiv de munca nu e stipulat un asemenea program foarte obositor,as putea sa ma adresez ITM-ului?.Care sunt pasii legali asupra acestei probleme?.Mai am o problema: nu ni se platesc orele de noapte,conform foilor de parcurs atasate .Ce e de facut? MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:07, 23 Ianuarie 2017
1. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

2. Pentru munca desfasurata noaptea, se poate beneficia :
a) fie de program de lucru redus cu o ora fata de durata normala a zilei de munca, pentru zilele in care efectueaza cel putin 3 ore de munca de noapte, fara ca aceasta sa duca la scaderea salariului de baza;

b) fie de un spor pentru munca prestata in timpul noptii de 25% din salariul de baza, daca timpul astfel lucrat reprezinta cel putin 3 ore de noapte din timpul normal de lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de luctu 12/24 - 12/48 Florin.Cocota Florin.Cocota Bună seara, programul pe care îl am este de 12/24 12/48 dar contractul meu este pe 8/zi 40/săpt. Orele de noapte nu se plătesc iar eu luna trecuta am ... (vezi toată discuția)
Doua zile consecutive a cate 12 ore aurel81s aurel81s este legal ca intr-o luna sa lucrezi 2 week-end-uri a cate 12 ore pe zi , respectiv noapte fara sa fii platit suplimentar ? (vezi toată discuția)
E legal? Leonash Leonash Contabila. noastra ponteaza ziua de lucru 8 ore, iar noi lucram 12 ore pe zi. Se ajunge la sfarsitul lunii sa avem intre 240-264 ore lucrate si salariu sub ... (vezi toată discuția)