avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inaltare gard - consecinte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inaltare gard - consecinte

Buna seara,

Doresc sa inalt gardul dintre mine si vecinul din spate, materialele folosite la constructia gardului initial fiiind aceleasi ( structura metal, scanduri). Vecinul din spate nu se afla in tara si prin urmare, nu am vorbit recent cu el despre aceasta modofocare. In luna Iunie a anului trecut am cazut de comun acord sa inaltam acest gard din motive de intimitate.
Chiar e necesar acordul lui pentru a inalta gardul in conditiile in care nu am pretentii financiare de la acesta?
In cazul in care inalt gardul fara acordul acestuia ( e in stare sa nu recunoasca ce s-a discutat in Iunie), care ar putea fi consecintele?
Cel mai recent răspuns: Simona P. , utilizator 12:00, 24 Ianuarie 2017
Modificarea structurala a unei constructii ( refacerea gardului , in cazul dvs ) se va realiza numai cu avizul primariei prin obtinere unui certificat de urbanism si implicit a unei autorizatii de constructie . In certificatul de urbanism o sa vi se solicite si acordul vecinul cu privire la noua dimensiune a gardului precum si alte avize .Consecintele realizarii unei astfel de constructii fara autorizatie , atrage dupa sine amendarea dvs la care se va adauga aducerea la starea initiala a constructiei .
Ultima modificare: Marți, 24 Ianuarie 2017
Iulian Catalin Arhire, Evaluator
Buna ziua,

Nu planuiesc sa schimb structura gardului. Vreau doar sa il inalt, pastrand modelul si structura existente.

De la primarie mi s-a comunicat ca nu este nevoie de autorizatie.

Ce as dori sa stiu insa, este cum pot face acest lucru fara acordul vecinului (care si-a dat acordul in luna Iunie a anului trecut si care esye plecat din tara pt perioada lunga de timp)
Suprainaltarea e o modificare structurala deoarece se modifica inaltimea ! Chiar si in cazul in care aveati acordul scris al vecinului , refacerea gardului , fara autorizatie , poate sa va aduca neplaceri .

" De la primarie mi s-a comunicat ca nu este nevoie de autorizatie. "
Ati fost la primarie , la serviciul de urbanism , si vi sa comunicat ca nu aveti nevoie de autorizatie ??? Nu cred ... toate lucrarile de amenajare/construire se realizeaza respectand prevederile legale stipulate in Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii !
Da, am fost la primaria comunei in care locuiesc si acesta a fost raspunsul dansilor: atat timp cat nu modific structura nu am nevoie de autorizatie.

Respectiv nu am voie sa modific soclul, sa nu folosesc alte materiale in afara celor folosite la ridicarea gardului initial si sa nu depaseasca 2 m.

Din cate am inteles, fiecare judet, localitate/oras are propriile reguli.
Am verificat autorizatia de construire a casei, sunt al 2-lea proprietar.

S-a autorizat executarea lucrarilor pentru construire locuinta unifamiliala si utilitati (imprejmuire, etc)

Problema este ca nu se mentioneaza in nici un act inaltimea, forma, materialele folosite la construirea gardului initial...cum pot afla aceste detalii?

Alte discuții în legătură

Legea 50/91 modificata - contraventii vascomstar vascomstar Procesul verbal de constatare al contraventiei (constructie fara autorizatie) si amenda corespunzatoare tin loc de autorizatie de constructie ? (vezi toată discuția)
Geamuri la casa vecinului din fata andreea_dede andreea_dede Buna ziua! Povestea este urmatoare: vecinul din fata casei mele si-a renovat casa si a spart mai multe locuri pentru geam: geamuri 50*50 pentru bai la inaltime ... (vezi toată discuția)
Modificare gard, autorizatie de construire expirata - ce pot face? mihai-giurgiu mihai-giurgiu Buna ziua ! Sunt proprietarul unui imobil la care imprejmuirea / gardul nu corespunde cu ceea ce era prevazut in proiect. Imobilul a fost cumparat de la un ... (vezi toată discuția)