avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt

Maica-mea a fost victima unui furt dintr-o farmacie; atunci cand a vrut sa plateasca hotul i-a smuls banii si a fugit.Aveti vreun sfat despre ce trebuie facut si o predictie despre ce pasi (tevatura) urmeaza?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:13, 15 Septembrie 2009
Fapta respectiva nu este furt ci talharie fiind savarsita cu violenta(smulgere)
Mama dvs trebuie sa faca plangere penala la politie!Existau camere de supraveghere in farmacie? Sau in zona?B-)
Exista o camera de supraveghere la o banca din apropiere cu orientare si spre intrarea in farmacie.
Nu subzista elementele faptei invocate de catre dvs
Deposedarea prin violenta ,este prevazuta si pedepsita de art 211 co penal
"Furtul savarsit prin intrebuintarea de violente sau amenintari ori prin punerea victimei in stare de inconstienta sau neputinta de a se apara,precum si furtul urmat de intrebuintarea unor astfel de mijloace pentru pastrarea bunului furat sau pentru inlaturarea urmelor infractiunii ori pentru ca faptuitorul sa-si asigure scaparea se pedepseste cu inchisoarea de la 3 la 18 ani"

Aspectul precizat privind existenta sistemului de inregistrare video interior ,este in favoarea dvs.
Va ramane obligatia la indemana sa formulati planfere la politie ,cu solicitarea probei video,urmeaza a se demara cercetari ,audierea mamei dvs ,dupa care ,probele urmeaza sa fie analizate si autoritatea competenta sa se pronunte
Este o procedura care necesita nervi,timp si daca se ajunge in instanta,ramane sa reveniti cu precizari.
marius_cerbu a scris:

Maica-mea a fost victima unui furt dintr-o farmacie; atunci cand a vrut sa plateasca hotul i-a smuls banii si a fugit.Aveti vreun sfat despre ce trebuie facut si o predictie despre ce pasi (tevatura) urmeaza?

Puteti face o plangere pt talharie.
Politia se va ocupa apoi de caz.
Da, poate sa faca plangere.
Intrucat autorul e necunoscut, politia se va ocupa de clasarea dosarului. Cat mai repede, asemenea dosare incurca!

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt neglijat de politia romana a 2-a oara, as dori sa fac o reclamatie, unde o pot face? akosvincze akosvincze Acum 3 ani, mi-sa furat scuterul dintr-un spatiu public, acest spatiu era supravegheat prin camere video, am sunat sa sesizez furtul, am fost am dat ... (vezi toată discuția)
Speta - talharie ? ContSters119945 ContSters119945 In seara zilei de 21.03.2010, in jurul orei 19:00, victima X se indrepta spre casa de la servici, aceasta fiind insotita de o colega de servici. La ... (vezi toată discuția)
Loviri si alte violente - plangere penala dalv dalv Buna ziua, Am depus o plangere penala pentru loviri si alte violente la politie In urma icidentului cu persoana respectiva am fost bruscat, zgariat (nu am ... (vezi toată discuția)