avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua , in urma cu 6 luni de zile (10.06.2024) am ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua , in urma cu 6 luni de zile (10.06.2024) am fost victima ...

Buna ziua , in urma cu 6 luni de zile (10.06.2024) am fost victima unei tentative de talharie + 25 zile ingrijiri medicale cu autor identificat de politie la locul faptei . Am depus plangere catre parchet , dupa 2 luni de zile am fost audiat la sediul politiei unde anchetatorul sa comportat abuziv cu mine , vorbindumi urat , agresiv , ma constrans sa renunt la plangere si sa ma impac cu victima , in cele din urma ma asigurat ca nu se va intampla nimic si ca totul va fi dat uitarii.
Nu vreau sa renunt la judecata si cer ajutorul dv. , sunt sigur ca o sa ajung in faza in care trebuie sa fac CONTESTATIE PRIVIND DURATA PROCESULUI PENAL , dar nu stiu cand incepe URMARIREA PENALA , cand sa scurs timpul de 1 an de zile.
EU IN CALITATE DE VICTIMA CAND STIU CA: URMARIREA PENALA A INCEPUT?
Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 5 Ianuarie 2025
46.., utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 13:28, 7 Ianuarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Urmarirea penala a inceput odata cu sesizarea politiei /parchetului.
La talharie nu este incidenta „renuntarea la plangere si impacarea”.
Noi nu putem sa ghicim ce este in dosar. Faceti demersuri printr-un avocat.

Totusi este ceva neclar in povestea dvs , va citez
„am fost victima unei tentative de talharie”
si
„ma constrans sa renunt la plangere si sa ma impac cu victima”
Cine este victima?
Politia a deschis dosar de Loviri si alte violente inainte sa depun eu plangerea catre parchet , fapta a fost de natura tentativa de talharie , dupa audierea martorului posibil ca se va schimba incadreare iar politia nu cred ca vrea asta ….
Ultima modificare: Luni, 6 Ianuarie 2025
46.., utilizator
IMI CER SCUZE , VICTIMA SUNT EU .
Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 6 Ianuarie 2025
46.., utilizator
Raspunsul meu anterior ramane valabil. Insa, daca vorbim despre talharie/tentativa la talharie este UNA, iar daca vorbim doar despre loviri si alte violente este ALTA, intrucat la ultima incadrare de fapta avem sesizarea la plangere prealabila si plangerea prealabila poate fi retrasa si dosarul solutionat prin clasare. Mergeti cu avocat daca vreti sa tineti linia aceasta. Alte discutii sunt inutile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Împăcarea ambelor părți este posibilă? BiancaBB BiancaBB Bună seara! În cazul în care poliția s-a autosesizat la un caz penal (respectiv tentativă de omor) , iar victima și făptuitorul se împacă , se poate ... (vezi toată discuția)
Este posibil ca un procuror să se sesizeze din oficiu pentru o infracțiune de loviri și alte violențe? cezarad cezarad Este posibil ca un procuror sa se sesizeze DIN OFICIU pentu o [u][b]infractiune de loviri si alte violente[/b][/u] ???? Nu este de natura acestei infractiuni ... (vezi toată discuția)
Insulta cattie cattie Am sesizat instanta pentru fapta de insulta adresata mie pe site-ul unui ziar cunoscut si la prima infatisare nu mi s-a permis sa vad probele din dosar ,iar ... (vezi toată discuția)