avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... CASATORIE CU CETATEAN CANADIAN DE ORIGINE ROMANA
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

CASATORIE CU CETATEAN CANADIAN DE ORIGINE ROMANA

Buna seara,sunt romanca si urmeaza sa ma casatoresc cu un cetatean canadian de origine romana cu care am o relatie de 3 ani.Sntem din acelasi oras ,el a plecat din tara acum 10 ani.Vrem sa ne casatorin in Romania peste 4 luni si vrem sa stim sigur ce acte ne trebuiesc la primaria Brasov pentru casatorie si ce pasi trebuie sa urmam.Vrea sa foloseasca pasaportul canadian deoarece cel romanesc a expirat si ca sa il reinoiasca ar dura prea mult si pe langa asta pentru procesul de sponsorizare pe care vrea sa il inceapa pentru mine, am inteles ca e mai bine cu pasaportul canadian.El are domiciliu in Canada.Multumesc,
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 23:58, 26 Ianuarie 2017
Ei, daca vrea sa se casatoreasca in calitate de cetatean canadian, atunci va avea nevoie de adeverinta de cutuma, pasaport, certif. de nastere si certif. medical. Sunt de parere sa isi solicite pasaportul CRDS si sa va casatoriti ca si cetateni romani, dar alegerea va apartine.
Depinde... el in Romania este un simplu cetatean roman. Cetatenia canadiana o are in afara Romaniei.
tgeorgescu a scris:

Depinde... el in Romania este un simplu cetatean roman. Cetatenia canadiana o are in afara Romaniei.

Imi pare rau ca va dezamagesc dar daca cetateanul roman care are mai multe cetatenii doreste ca pe teritoriul Romaniei sa fie luat ca cetatean strain, functionarul este obligat sa-l ia ca atare, declaratia apartine fiecarei persoane. In speta de fata daca sotul se declara ca fiind cetatean canadian va trebui sa prezinte actele ca pentru un cetatean canadian(implicit si declaratiile , adev.de cutuma, pasaport, etc). Sunt de parere ca e mai simplu ca cetatean roman, dar fireste asta implica sa se legitimeze cu un act romanesc valabil. Alegerea apartine cetateanului, dar repet nu este obligat la absolut nimic.
Ultima modificare: Joi, 26 Ianuarie 2017
Justitiarul711, utilizator
Ce am spus eu se numeste in engleza Master Nationality Rule, vezi [ link extern ]

Este un principiu general de drept international, eludat doar prin tratate facute special in acest scop (de ex. intre SUA si Polonia, pentru ca cineva care a avut un stra-strabunic polonez sa nu fie considerat cetatean polonez in Polonia, ci doar cetatean american).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie Mihaelap28 Mihaelap28 Buna ziua,cu o intrebare va deranjez,nepoata mea are dubla cetățenie română_sârbă,provine din o romanca si un sarb ,are pașaport romanesc dar ar vrea si ... (vezi toată discuția)
Casatorie in cipru eugeniachicu eugeniachicu Salutare. Am o dilema...Sunt cetateanca a Romaniei dar cu domiciliu in Basarabia. Locuesc la moment in Cipru si permisul meu de sedere este legal bazat pe ... (vezi toată discuția)
Expirare buletin de identitate mircea160354 mircea160354 daca posesorul actului de identitate expirat locuieste intr-o tara straina si nu se poate deplasa in tara din cauza serviciului , uim poate sa-si reinoiasca ... (vezi toată discuția)